Галерия

Румъния и Нидерландия излизат в предпоследния осминафинал на Евро 2024. Срещата на „Алианц Арена“ в Мюнхен стартира от 19 часа българско време.

Формата на Румъния: Общо 4 победи, 4 равенства и 2 загуби в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 3 победи, 3 равенства и 1 загуба в последните 7 домакинства.

Формата на Нидерландия: Общо 7 победи, 1 равенство и 2 загуби в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 3 победи и 1 загуба в последните 4 гостувания.

Директни мачове: Нидерландия има само победи в последните 6 директни сблъсъка с Румъния.

Можете да следите сблъсъка НА ЖИВО в Gol.bg

Румъния – Нидерландия 0:3

Румъния: Ница, Рациу, Драгушин, Бурка, Могош (38-Раковитан), Мариус Марин, Ман, Станчу, Разван Марин (72-Чикалдау), Хаджи (72-Алибек), Драгуш (72-Михайла)
Селекционер: Едуард Йорданеску

Нидерландия: Вербруген, Аке (69-Ван де Вен), Ван Дайк, Де Фрай, Дъмфрис, Райндерс, Схаутен (69-Схаутен), Симонс, Гакпо, Депай, Бергвайн (46-Мален)
Селекционер: Роналд Куман

Стадион: "Алианц Арена"
Съдия: Феликс Цвайер
Жълти картони: Марин (Румъния)

Най-интересното по минути:

1' Начало на мача. Да си пожелаем качествен футбол с много голове.

2' Дълбока преса на Румъния чак в наказателното поле, но нидерландците успяват да изнесат.

3' Марин центрира в наказателното поле, Дъмфрис чисти сигурно.

5' Хубава атака на Нидерландия, Депай извежда Бергвайн, но е вдигнат флага за засада.

6' ПЪРВИ ТОЧЕН УДАР В МАЧА! Шави Симонс стреля, но право в ръцете на Ница, който лови сигурно.

8' Хаджи с чудесен пас извежда Драгуш на чиста позиция в наказателното поле, но Аке с перфектна намеса чисти.

10' Румъния е по-активният отбор на терена, натиска, но не може да стигне до удар.

11' КАКВА НАМЕСА! Симонс извежда Депай на чиста позиция, но Ница спасява удара. Впоследствие е вдигната и засада на бившия нападател на Барселона и Атлетико Мадрид, който в момента е свободен агент.

14' ШАНС ЗА РУМЪНИЯ! Страхотен индивидуален рейд на Денис Ман. Той преодолява няколко играчи и шутира от границата на наказателното поле, но топката лети над вратата.

19' "Лалетата" поеха контрол над мача в последните минути и изпълниха три корнера, но румънската защита се справя.

20' ГОООООООООЛ! Гакпо открива резултата! Крилото прави чудесен индивидуален рейд, обръща посоката в наказателното поле и с превъзходен удар към близката греда матира Ница за 1:0! Нидерландия поведе с първата си по-сериозна опасност!

22' Голът подейства вдъхновяващо за "Лалетата" като пролетен дъжд и те натискат. Депай центрира от корнер, но този път защитата на северните ни съседи се справя с напечения момент.

24' ХУБАВА АТАКА ЗА РУМЪНИЯ! С няколко бързи подавания, Станчу пуска топката към точката за дузпата, но Ман не успява да стреля добре. Това наистина беше голяма възможност, която "жълтите" пропиляха с лека ръка!

26' Мощно изпълнение на Райндерс е блокирано от Драгушин.

27' КАКЪВ ПРОПУСК ЗА НИДЕРЛАНДИЯ! Непокритият Де Врай засича с глава центриране от корнер на далечната греда, но сантиметри го разделят от гола. Късмет за Румъния!

31' КАКВА АТАКА ЗА НИДЕРЛАНДИЯ! Дъмфрис е изведен и центрира успоредно на голлинията, но Драгушин чисти точно пред Депай, който само чакаше да бутне топката във вратата за 2:0.

35' Поредно чудесно центриране на Дъмфрис, но защитата на Румъния чисти.

38' Нидерландия вече се забавлява! Разиграване в наказателното поле, Симонс центрира с технично с пета към далечната греда, румънците чистят в корнер.

40' На северните ни съседи наистина им е много трудно, особено в защита. Вторият гол във вратата на Ница изглежда въпрос на време.

44' НОВ ПРОПУСК ЗА НИДЕРЛАНДИЯ! Симонс получава пас в наказателното поле, но се забавя и не успява да нанесе удар. Това беше огромна възможност за гол!

45' Три минути добавено време на първото полувреме.

45+1' Удар на Драгуш попада право в ръцете на вратаря.

45' Край на първото полувреме.

46' Начало на второто полувреме.

48' Фаул за Румъния на удобна позиция.

48' Остро центриране на Станчу, Вербруген с отлична намеса боксира.

50' КАКЪВ ШАНС ЗА НИДЕРЛАНДИЯ! Пред Райндерс е опънат червения килим и никой не го спира. Халфът на Милан стига до наказателното поле и стреля мощно, но опитът му е блокиран. Късмет за Ница.

54' ТОВА НЕ Е ИСТИНА! Поредица рикошети и топката стига до Депай. Той е хванат неподготвен пред опразнената врата и стреля слабо. Защитник чисти пред голлинията, получава се нов рикошет и Ница лови.

57' Удар от дистанция на Райндерс фронтално срещу вратата излиза в аут.

58' ГРЕДА! Ван Дайк се извисява във въздуха след центриране от корнер и страничният стълб спасява Ница.

59' Удар на Гакпо попада в ръцете на вратаря. И след почивката Нидерландия има тотален контрол над мача.

60' Бърза контра и изстрел на Драгуш е блокиран.

61' Румъния се опитва да изнесе играта в половината на Нидерландия, но продължава да страда от липсата на удари.

62' НОВ ШАНС ЗА НИДЕРЛАНДИЯ! Този път Гакпо пробива през центъра, напредва и стреля, но Ница спасява. Румъния не прибира червения килим от централната зона на терена, откъдето "Лалетата" правят пробив след пробив. Това изглежда наистина странно и не приляга на отбор, който е на 1/8-финал на Евро 2024.

63' ГООООООООООЛ! Логичното се случва и Нидерландия повежда с 2:0! Гакпо засича точно пред вратата и преодолява Ница.

64' ЧАКАЙТЕ МАЛКО! ВАР се намесва, изглежда, че има засада.

64' РЕШЕНИЕТО Е ВЗЕТО! Голът правилно е отменен за засада, резултатът остава 1:0.

68' РУМЪНИЯ ОТНОВО ОЦЕЛЯВА! Фаул за Нидерландия на отлична позиция. Депай стреля по тревата, топката минава под стената и минава на сантиметри от целта.

73' НОВ НЕВЕРОЯТЕН ПРОПУСК ЗА НИДЕРЛАНДИЯ! Току-що появилият се на терена Веерман стреля към далечната греда, но топката преминава на косъм от целта.

76 минута: Тотална доминация на Нидерландия. "Лалетата" правят страхотен мач, докато румънците не знаят къде се намират и разчитат само на късмет.

78 минута: Жълт картон за Дензъл Дъмфрис 

79 минута: Пореден уникален пропуск за Нидерландия. Депей и Симонс последователно можеха да вкарат, но топката мина до дясната греда на румънците.

80 минута: "Лалетата" с нов шанс за гол. Мален напредна мощно и изведе Гакпо отдясно, който стреля, но топката се отклони от защитник на Румъния и мина над вратата.

83 минута: ГООООООООООООООООООООЛ! Румъния - Нидерландия 0:2, голмайстор Мален. Коди Гакпо навърза защитата на Румъния отляво и пусна хитро към Мален, който без проблеми чукна топката в мрежата.

85 минута: Мемфис Депай си освободи пространство в наказателното поле, за да засече перфектно центриране, но отправи удара си над напречната греда.

90 минута: Четири минути добавено време

90+3 минута: ГОООООООООООООООООООООООЛ! Румъния - Нидерландия 0:3, голмайстор Мален. Невероятна индивидуална изява от страна на Дониел Мален завърши с удар от наказателното поле. Флорин Ница беше безпомощен.

90+4 минута: Край на мача! Нидерландия се класира на 1/4 финал, където ще играе срещу Австрия или Турция. Румъния отпада.