Шотландия и Швейцария се изправят един срещу друг при второто завъртане в Група „А“ на Евро 2024. Двубоят стартира в 22 часа на „Райненергищадион“ в Кьолн.

Формата на Шотландия: Общо 1 победа, 3 равенства и 6 загуби в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 1 победа, 2 равенства и 2 загуби в последните 5 домакинства.

Формата на Швейцария: Общо 4 победи, 5 равенства и 1 загуба в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 2 победи, 2 равенства и 1 загуба в последните 5 гостувания.

Директни мачове: В последните 6 сблъсъка помежду им Шотландия и Швейцария имат по 2 победи, като на 2 пъти са завършвали и наравно. Любопитното е, че в тези срещи двата отбора са си разделили и по една победа в груповата фаза на Европейски първенства, като и в тези случаи те отново са били в Група „А“ на въпросните форуми.

Срещата можете да следите НА ЖИВО в Gol.bg

СЪСТАВИТЕ
Шотландия: Гън, Хендри, Ханли, Тиърни, Ралстън, Гилмор, Макгрегър, Робъртсън, Мактомини, Макгин, Адамс
Швейцария: Зомер, Шер, Аканджи, Родригес, Видмер, Джака, Фройлер, Ебишер, Ндой, Варгас, Шакири

1-а минута: НАЧАЛО НА МАЧА! 

10-а минута: Равностойно начало, без положения, след като и двата отбора действат предпазливо. 

13-а минута: ГООЛ ЗА ШОТЛАНДИЯ! Мактомини изби след корнер и даде началото на контраатака за отбора, която сам завърши с удар от около 15-16 метра. Ударът щеше да бъде спасен от Зомер, но в опита си да изчисти Шер прати топката в собствената си врата! 

26-а минута: 1:1! ШВЕЙЦАРИЯ ИЗРАВНЯВА! Кръстоносците се активизираха и стигнаха до попадение. Ралстън сбърка като подаде на Шакири, който с фантастичен изстрел с левия крак намери горния десен ъгъл на вратата. Великолепно попадение наистина! 

32-а минута: Въможност за Швейцария. Ндой и Варгас размениха пасове, като последният се измъкна в наказателното поле и потърси далечния ъгъл, но Гън спаси. 

33-а минута: Отменен гол за Швейцария, когато след корнера топката бе пратена към Варгас, но преди да вкара той бе в засада, а ВАР потвърди решението. 

45+3: КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ. Интересен мач и равенство на почивката. 

46-а минута: НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ. Без промени в двата отбора. 

56-а минута: Варгас остава много активен и стреля точно, но в ръцете на Гън. 

58-а минута: НОВ ШАНС ЗА ШВЕЙЦАРИЯ! Дам Ндой излезе на чиста позиция, но стреля неточно. Голям пропуск наистина. 

67-а минута: ГРЕДА ЗА ШОТЛАНДИЯ! След свободен удар на Робъртсън Ханли засече в страничната греда, а след това Мактомини не успя да направи добавка. 

82-а минута: Още един отменен гол за Швейцария. Пак тънка засада и попадението на Емболо не е зачетено. Иначе това бяха добри минути за шотландците. 

90-а минута: Удар на Амдуни за Швейцария, но на сантиметри встрани! 

94-а минута: КРАЙ НА МАЧА! ЗАСЛУЖЕНО РАВЕНСТВО, КОЕТО ПОЧТИ СИГУРНО ПРАЩА ШВЕЙЦАРИЯ НАПРЕД В ТУРНИРА, НО И ШОТЛАНДИЯ ЗАПАЗВА ШАНСОВЕТЕ СИ ДА ПРОДЪЛЖИ КЪМ 1/8ФИНАЛИТЕ.