Хърватия – Албания, двубой от група „В“ на Евро 2024. Стадион „Фолкспаркщадион“, 16.00 часа българско време.

Формата на Хърватия: общо 6 победи, 1 равенство и 3 загуби в последните 10 срещи. От тях 2 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 4 домакинства.

Формата на Албания: общо 5 победи, 2 равенства и 3 загуби в последните 10 срещи. От тях 1 равенство и 2 загуби в последните 3 гостувания.

И двете държави стартираха шампионата със загуба, затова спешно имат нужда от победа. Това ще бъде първи техен дуел на голям форум.

Можете да следите мача НА ЖИВО в Gol.bg

Хърватия - Албания 2:2

0:1 Лачи (11), 1:1 Крамарич (74), 1:2 Джазула (76-авт) 2:2 Джазула - 95'

Хърватия: Ливакович, Юранович, Шутало, Гвардиол, Перишич (84-Соса), Брозович (46-Пашалич), Ковачич, Модрич, Майер (46-Сучич), Крамарич (84-Батурина), Петкович (69-Будимир)
Селекционер: Златко Далич

Албания: Стракоша, Хисай, Джимсити, Айети, Митай, Рамадани, Аслани, Лачи (72-Джазула), Асани (64-Цефери), Байрами, Манай
Селекционер: Силвиньо

Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Съдия: Франсоа Летексие
Жълт картон: Хисай(Албания)
 

Най-интересното по минути:

1' Начало на мача между Хърватия и Албания. Нека си пожелаем качествен футбол с много голове.

4' Албания започва мача много нахъсано и се опитва отново да стигне до ранен гол, но опитът на хърватите си казва думата и натискът е удържан.

9' Фаул за Хърватия на удобна позиция.

10' Меко центриране на Модрич, но защитата на Албания чисти без проблеми.

11' ГООООООООЛ! Албания повежда! Казим Лачи открива резултата! Ясир Асани центрира от десния фланг, халфът на Спарта Прага се измъква и засича с глава за 1:0! Вина за гола носи и вратарят на хърватите Доминик Ливакович, който определено можеше да се намеси по-добре!

14' Хърватите вече са опрени до стената, като головата им разлика в момента е 0:4. Но има още много време до края на мача и Модрич и компания ще се опитат да реагират.

15' НОВ ШАНС ЗА АЛБАНИЯ! Хърватите определено са в шок и вместо да се хвърлят да обръщат мача, за малко да допуснат второ попадение! Недим Байрами стреля опасно към долния ъгъл, но този път Ливакович спасява!

20' ПЪРВА ОПАСНОСТ ЗА ХЪРВАТИЯ! Брозович стреля от добра позиция, но топката излиза в аут. Хубавата атака обаче е добър знак за отбора, който започва да излиза от първоначалния шок, в който изпадна. Това ще гарантира и още по-голямо шоу в Хамбург!

27' Петкович се измъква от засадата и засича с глава от точката за изпълнение на дузпа, но в аут.

29' НОВ НАПЕЧЕН МОМЕНТ В МАЧА! Хисай засича мощно от воле фронтално срещу вратата, но за късмет на Ливакович, топката излиза в аут.

31' ЧУДО! ТОВА НЕ Е ГОЛ, ХЪРВАТИЯ ОЦЕЛЯ! Модрич бърка елементарно подаване и следва светкавична контра. При нея Аслани се озовава сам срещу Ливакович по диагонала, но вратарят напълно се реваншира за грешката си при гола и оставя Хърватия в мача. Брилянтно спасяване!

39' Далечен удар на Брозович, без никакви проблеми за Стракоша. Това изпълнение напълно описва представянето на Хърватия до момента в мача.

45' НОВ ШАНС ЗА АЛБАНИЯ! Манай засича от чиста позиция с глава, но много слабо и Ливакович лови.

45' Край на първото полувреме.

46' Начало на второто полувреме.

50' НАЙ-НАКРАЯ ДОБЪР ШАНС ЗА ХЪРВАТИЯ! Появилият се на почивката Сучич стреля от наказателното поле към левия ъгъл, но Стракоша с чудесна намеса избива.

51' Другият играч, появил се в игра между полувремената - Пашалич, засича с глава, но в аут.

52' Хърватия изглежда преобразен след почивката и натиска здраво.

54' Ковачич стреля от дистанция към средата на вратата, но вратарят лови.

55' Пашалич отново засича с глава, но този път много далеч от целта.

58' СЛЕД ПОЧИВКАТА МАЧЪТ Е КОРЕННО РАЗЛИЧЕН И ХЪРВАТИЯ ПРОПУСКА НОВА ГОЛОВА ВЪЗМОЖНОСТ! Шутало засича центриране от корнер на близката греда, но прави по-трудното и не успява да уцели вратата. Наистина голям пропуск!

63' Удар на Аслани попада право в ръцете на Ливакович.

67' Мощно изпълнение на Байрами излиза в аут.

69' ОЩЕ ЕДИН ПРОПУСК ЗА ХЪРВАТИЯ! Перишич центрира на далечната греда и Пашалич отново засича с глава, но изпълнението му преминава покрай гредата.

73' Далечен и много слаб удар на Цафери, който не затруднява Ливакович.

74' ГООООООЛ! Крамарич вкарва за 1:1! Нападателят беше изведен от Анте Будимир и демонстрира брилянтно хладнокръвие в наказателното поле, стреляйки в долния ляв ъгъл за 1:1!

75' КАКЪВ ПРОПУСК ЗА ХЪРВАТИЯ! Страхотно меле в наказателното поле, двама хървати не успяват да завършат атаката и в крайна сметка вратарят лови.

76' ГОООООЛ! Обратът е факт! Клаус Гясула си вкарва автогол! Нова добра атаката за Хърватия отляво, при която топката се отбива в тялото на Гясула и влиза в мрежата зад Стракоша за 2:1!

83' Темпото е все така високо. Какво ли предстои до края?

88' Модрииииииииииииииич! Ах, какъв снаряд на Лука от дистанция, но топката лети покрай лявата греда! 

89' Точен удар на Батурина, но в ръцете на албанския вратар.

90' Опасно! Албания атакува и вратарят на Хърватия Ливакович парира, след това опитът за добавка е неуспешен! Спокойно - реферът маркира засада.

91' Изтече първата от шестте минути добавено време.

93' Карамбол в пеналта на Хърватия! С дружни усилия "ватрените" се справят!

94' Зарядът в този мач е невероятен! Албанците няма да се дадат без един финален щурм!

95' ГООООООООООООООООООООООООЛ! Албания изравнява! Клаус Джазула изравнява резултата с плътен удар в долния ляв ъгъл!!!

96' Грешникът допреди минути за Албания и настоящ герой Джазула търси ново попадение, но този път шутът му е блокиран! Каква драма!!!

97' Никой не иска този мач да приключва!

98' Ковачич стреля , но в ръцете на албансккия вратар!

99' КРАЙ на мача!