1' ГОООЛ! Недим Байрами шокира Италия с гол още в 23-ата секунда на мача. Албания изпълни странично хвърляне. Байрами бе изпуснат в наказателното поле и с удар в близкия ъгъл не остави шанс на Донарума. Това е най-бързият гол в историята на европейските първенства. 

2' Лоренцо Пелегрини получи на добра позиция, но стреля покрай вратата.

11' ГОООЛ! Пелегрини центрира отляво. Алесандро Бастони беше оставен непокрит на далечната греда и с удар с глава отблизо изравни резултата.

16' ГОООЛ! Продължава головото шоу! Митай не успя да изчисти при атака на "Скуадра адзура" и топката попадна в Николо Барела, който с удар от дъгата на наказателното поле намери мрежата зад Стракоша.

33' Джанлука Скамака изведе Давиде Фратези отдясно, халфът се опита да прехвърли вратаря, но Стракоша все пак се намеси, след което топката срещна страничния стълб.

40' Скамака бе намерен на отлична позиция и шутира, но вратарят спаси.

45+2' Фратези центрира отлично в пеналта, където Пелегрини се опита да нанесе удар с глава, но не намери добре топката, която се удари в рамото му и излезе в аут.

45+3' Край на първото полувреме.

46' Начало на второто полувреме.

67' Федерико Димарко центрира на далечна греда, където Ди Лоренцо пробва удар с глава, но бе блокиран от Хисай.

80' Димарко направи индивидуален рейд по левия фланг и пробва мощен удар, който не затрудни Стракоша.

90' Резервата Рей Манай бе изведен в пеналта на италианците и шутира от малък ъгъл, но Донарума не допусна да бъде изненадан.

90+4' Край на мача.

Италия - Албания 2:1

Италия: Джанлуиджи Донарума, Джовани Ди Лоренцо, Рикардо Калафиори, Алесандро Бастони, Федерико Димарко, Жоржиньо, Николо Барела, Давиде Фратези, Лоренцо Пелегрини, Федерико Киеза, Джанлука Скамака

Селекционер: Лучано Спалети

Албания: Томаш Стракоша, Елсаид Хисай, Арлинд Айети, Берат Джимсити, Марио Митай, Кристян Аслани, Юлбер Рамадани, Недим Байрами, Джасир Асани, Армандо Броя, Таулант Сеферию

Селекционер: Силвиньо

Европейският шампион Италия започва участието си Евро 2024 с двубой срещу Албания. Вторият сблъсък от първото завъртане в „Групата на смъртта“ ще се проведе на „Сигнал Идуна Парк“ в Дортмунд и ще стартира в 22 часа.

Формата на Италия: Общо 6 победи, 3 равенства и 1 загуба в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 5 победи и 1 равенство в последните 6 домакинства.

Формата на Албания: Общо 5 победи, 3 равенства и 2 загуби в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 2 равенства и 1 загуба в последните 3 гостувания.

Директни мачове: В последните 4 директни срещи Италия има 4 победи срещу Албания. 

Гледайте мача на живо в интернет ТУК!