Аржентинският съдия Факундо Тейо повече няма да реферира на Евро 2024. От европейската футболна централа УЕФА са решили главният съдия и асистентите му Габриел Чаде, Есекил Брайловски и отговорникът за ВАР Алехандро Фернандес да стягат куфарите за Южна Америка.

Те са част от общо шестима съдии на които няма да се разчита до края на еврошампионата. Наскоро стана ясно, че испанецът Хесус Хил Мансано е върнат след само една ръководена от него среща.

Факундо Тейо получи дъжд от критики за неотсъдена дузпа за Шотландия в мача с Унгария, загубен от британците с 0:1. Сънародникът му Фернандес пък е натирен заради това, че като ВАР отговорник проспал две спорни ситуации в наказателното поле в същия двубой.

Изглежа, че идеята за участие на бригади от Южна Америка на Евро 2024 няма да бъде отчетена като успешна. Според споразумението между УЕФА и КОНЕМБОЛ  път италианецът Маурисио Мариани бе изпратен да свири на Копа Америка. Той изпълни вече един наряд и ръководи двубоя между САЩ и Болиивия (2:0).

Снимка: БГНЕС