Джуд Белингам е само на 21 години, а вече има 3 гола на големи първенства за Англия. Звездата на Реал Мадрид изравни резултата за 1:1 в 95-ата минута на мача със Словакия и прати срещата от осминафиналите на Евро 2024 в продължения. В тях Хари Кейн вкара победния гол и Трите лъва са на четвъртфинал. Той е срещу Швейцария в събота.

"На 30 секунди от това да се прибереш вкъщи имаш чувството, че си разочаровал нацията си, а един удар на топката и всичко е чудесно. Това е чувство, в което не искам да бъда, но когато дойде, е страхотно усещане.

"Да играеш за Англия е страхотно нещо, но е и голям натиск. Да съм на терена и да вкарвам голове за мен е освобождаващо, това е много щастлив момент", каза Белингам. После коментира изравнителния гол. "Този трябва да е на първо място. Има няколко хубави, такива, които означават много за мен лично, но неговият беше толкова важен, както за днешния ден, така и за промяната в настроението, ако не се случи. Той е точно там.

"Остават 20 или 30 секунди до отпадането ни от Европейското първенство и настроението сега е огромна разлика, както и това, което може да направи за отбора занапред. Това е огромен момент, но турнирът е дълъг и ще го разберем само ако продължим да печелим купата. През следващите две седмици ще решим колко важно е това."

След изумителния гол за 1:1 Джуд Белингам вдигна победоносно ръце и по усните му отчетливо се видяха думите "Кой, ако не аз?".