Джуд Белингам е застрашен от наказание от УЕФА заради жеста, който направи след изравнителния гол срещу Словакия. Халфът на Реал Мадрид реализира с невероятна ножица в 95-ата минута, за да прати осминафинала от Евро 2024 в продължение. След гола си в 95-ата минута в Гелзенкирхен полузащитникът сякаш направи неприличен жест в посока на противниковата скамейка.

По-късно 21-годишният младеж заяви в социалните мрежи, че действията му са "вътрешна шега" към наблюдаващите го приятели. Но той може да бъде подложен на дисциплинарно наказание от ръководния орган на европейския футбол. Законите на играта посочват, че всеки "неприличен жест" или "обидно или оскърбително действие" трябва да се наказва с червен картон.

Дисциплинарният орган на УЕФА ще изчака докладите на съдията на мача и на другите официални лица, преди да вземе решение за евентуални действия.

"Жест на шега към някои близки приятели, които бяха на мача", отговори Белингам в X, след твърденията, че е жестикулирал към треньорския щаб и заместниците на словаците. "Нищо друго освен уважение към начина, по който този отбор на Словакия игра тази вечер", продължи той.

Белингам вече е бил наказван за поведение на терена през този сезон, докато играеше за клубния си отбор Реал Мадрид. През март Белингам беше изгонен за спор със съдията Хесус Хил Мансано, след като видя, че победният му удар с глава е бил отменен. След това му бе наложена допълнителна санкция за два мача в Ла Лига заради "презрително или неуважително отношение към съдията".

Кристиано Роналдо беше глобен, но избегна наказание, след като беше обвинен в некоректно поведение след празненство, направено срещу Атлетико Мадрид в Шампионската лига през 2019 г. По-рано тази година португалецът беше наказан за един мач от Футболната федерация на Саудитска Арабия след подобен жест, докато играеше за Ал Наср.

Англия си резервира място на четвъртфиналите на турнира, след като след изравнителния гол на Белингам и попадение на  Хари Кейн с глава в продълженията. Сега те ще се изправят срещу Швейцария в Дюселдорф в събота на четвъртфинал.