Бившият капитан на Левски Живко Миланов се завърна на стадион „Георги Аспарухов“. Той стана част от щаба на Станислав Генчев, който пое юздите в „синия“ тим. Миланов се съгласи да даде интервю за Дарик радио от лагера на отбора в Правец, където Левски се готви за новия сезон.

„Усещането да се върна в Левски е добро. След почти четири години се завърнах в клуба. Натрупах доста стаж в този период. Надявам се годината, която предстои да е една успешна за Левски. Дано зарадваме феновете“, бяха първите думи на бившия защитник.

„Няма база за сравнение от онова време и това, което е сега в Левски. Беше най-трудният период и не се знаеше дали клубът ще може да просъществува. Разликата е много голяма и с помощта на феновете Левски продължи напред. Всичко е нормално и клубът е стабилизиран най-вече във финансов аспект. В онова време беше голяма тежест, защото футболистите не бяха получавали заплати по шест месеца. Беше много трудно, но най-радващото е, че Левски успя да го преболедува всичко това. Дано предстоят по-добри времена“, продължи някогашният национал на България.

„Със сигурност си направих анализ. Онзи период беше много голям опит за мен. Беше много трудно. С течение на времето и всеки изминал ден, аз разбирах, колко не съм бил готов за тази работа. Не съжалявам за това, защото в този труден момент застанах начело на Левски. Поех част от негативите, но това беше и плюс за мен. Не бих го направил за нито един клуб, освен за Левски. Този отбор ми е дал толкова много. Важно беше Левски да продължи напред“, сподели Живко Миланов.

„От онзи отбор са останали предимно младите момчета, които бяха тогава. Пламен Андреев, Патрик Галчев, Асен Митков, Петков. Онзи отбор беше изграден почти изцяло от юноши на Левски. Момчетата са се развили в положителна насока. От тях зависи как ще продължат и да надградят. Те трябва да станат основни футболисти. Не Левски да ги дърпа, а вече те да дърпат Левски напред“, отбеляза асистентът на Станислав Генчев.

„Ние все още сме в период на адаптация с футболистите. Те свикват с нашите изисквания. Те се нагаждат към нас, а ние към тях. Момчетата се влагат и нямаме забележки към това. Дават всичко от себе си, а сме в подготовка и все още има доста физически натоварвания. Доволни сме от представянето им. Всеки треньор има негово си виждане за футбола. При нас доста се базира на физическите натоварвания. Имаме опит от предишни отбори и те седяха добре в това отношение. Сигурен съм, че от тази гледна точка Левски ще изглежда добре на терена“, обеща Миланов пред Дарик радио.

„Винаги имаш притеснения със селекцията, когато започнат да наближават официалните мачове. Левски много години не е бил шампион, а тази година няма да играем и в Европа. Това са причини, които носят трудности. Футболистите от чужбина гледат много тези фактори. Става по-трудно, а и изискванията им стават по-големи. Ние не само искаме да вземем футболисти, които да живуркат и да взимат прилични заплати, а играчи, които да свършат работа. Тази тема е доста отворена за нас. Надявам се в следващите дни да имаме резултат от набелязани цели и до началото на първенството да окомплектоваме състава“, каза още помощникът на Станислав Генчев.

„Продадените футболисти са се доказали. Особено Кордаба ще бъде компенсиран много трудно. Появата му в титулярния състав носеше едно спокойствие на отбора и цялата защита.

Търсим човек на този пост. Същото важи и за Рикардиньо, но когато условията са добри за Левски, ние не можем да не ги пускаме“, сподели още Живко Миланов.

„Ние със Станислав сме много добри приятели още от времето, когато играехме заедно. Бяхме запазили добрия контакт и когато започнахме в Локомотив София си поговорихме и се обединихме, че искаме да направим едно ново начало. Постигнахме хубави резултати и после работихме заедно в Ботев и Крумовград. Сега идва най-важният период, който е в Левски, призна Миланов.

„Всички от щаба сме били тук и знаем изискванията към Левски. Всички сме ставали шампиони, което е хубаво и знаем колко е претенциозна публиката на Левски. Желанието ни е да покажем това на футболистите. Те трябва да знаят за кой отбор играят и за кои фенове ще се бият. Те трябва да оставят сърцето и характера си на терена и тогава тази публика ще им се отблагодари. Това е най-доброто усещане“, добави бившият капитан на „сините“ от столицата.

„Станислав няма друга опция освен да покаже амбиции. Начело на този клуб е така. Дори и да виждаш минимален шанс, трябва да обявиш амбиции. Това е най-нормалното нещо, но със сигурност ще е доста трудно. Ние като щаб ще дадем всичко, което зависи от нас. Ще се опитаме да извлечем максималното от футболистите, за да сме конкурентни на един отбор – Лудогорец, който вече 13 години е шампион. Надяваме се да сме в борбата за титлата“, завърши един от помощниците на Станислав Генчев в Левски.