Бившият футболист и треньор на Левски – Емил Велев – Кокала, направи любопитен коментар пред Gol.bg относно случващото се на Евро 2024 в Германия. Наставникът, който изведе „сините“ до последната им шампионска титла у нас, направи изумителна прогноза. Той не изключи, че може да се стигне до истинска бомба и един измежду Австрия, Турция или Грузия на седне на европейския трон. Иначе според него основен фаворит за титлата е Франция.

Кокала не пропусна да подчертае, че за отпадането на Хърватия още в груповата фаза решаваща роля има съдийството по време на решителния мач с Италия, когато „адзурите“ изравниха за 1:1 в края на изненадващо дългото 8-минутно допълнително време.

„Не се учудвам, че се става много хубаво европейско първенство. Виждате на какви стадиони в Германия се провеждат срещите. Публиката е многобройна, трибуните са пълни. Терените са перфектни, просто са налице нужните отлични условия за футбол.

Самите отбори също демонстрират качествен футбол, дори и Румъния, а както и изненадата Грузия. Все пак мисля, че Франция са най-балансираният и добър отбор. След тях слагам Испания. Вече всички знаем фразата относно Германия: „Всички играят, а накрая Германия бие“. А сега на всичкото отгоре са и домакини. Обстановката им е позната“, започна Кокала коментара си пред Gol.bg.

„Албанците ми направиха добро впечатление. Грузинците също. Другите отбори вече си ги знаем. Няма някаква голяма изненада“, продължи той.

 „Аз бях заложил, че Хърватия ще бие Италия, но там съдията повлия за отпадането на хърватите. Хърватия си бяха спечелили мача. Съдията учудващо даде цели 8 минути продължение, нашари ги и с картони. Направо им отряза главите. Но пък и те са си виновни, защото водеха с 1:0, а в края на мача вкараха двама десни бека, а в зоната където отиде топката към Дзакани, нямаше кой да го покрие. Италианецът вкара хубав гол, но това беше безотговорно от страна на хърватите“, изрази мнението си Велев за отпадането на Хърватия още в груповата фаза на турнира.

„Не, напротив всичко е много позитивно. Просто това си е Германия, няма какво да се лъжем“, отговори той на въпрос дали нещо го изненада неприятно по време на надпреварата до момента.

„ Има грешки, но къде ли няма грешки, въпреки ВАР и технологиите. Аз затова казвам, че съдията повлия тотално на хърватите да не спечелят мача с Италия. Защото първо за дузпата, която се даде за Хърватия беше твърде любопитна ситуацията. Той видя, че се удря в ръката на играча на Италия, но съдията чакаше да го викнат да отиде и види ситуацията, че е 1000-процентова дузпа. Естествено, че му се е отсъждало дузпа в полза на Хърватия. В крайна сметка тя беше дадена. Донарума я хвана, после все пак вкараха гол във вратата му. След това се направиха и общо 6-7 смени, примерно. Доктори не са влизали и беше малко комично да се даде 8 – минутно продължение. Сякаш искаше италианците да изравнят. Италия сигурно пак щеше да се класира като трети отбор, ако беше загубила“, изрази мнението си Велев за съдийството на Евро 2024.

„Освен някой от трите отбора – Австрия, Турция или Грузия да хвърли бомбата. Да стигнат до финал. Дори и да спечелят титлата. Помним едно време Гърция как стана европейски шампион. Преди това Дания ги върнаха от морето и спечелиха турнира. Вече остават 3 мача до финала. Всичко се случва. А Австрия и Турция почти са си домакини“, прогнозира Кокала евентуална сензация на Европейското.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кокала изригна пред Gol.bg: Левски ще е конкурент за титлата, ЦСКА са разграден двор

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ЕДИН ЛЮБОПИТЕН КОМЕНТАР НА ЕМИЛ ВЕЛЕВ ПРЕД GOL.BG, СВЪРЗАН С ЛЕВСКИ,

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg