Един от най-големите клубове в Англия - Астън Вила е пред реална опасност да влезе в администрация, съобщава "Скай Спортс". 

Тимът от Бирмингам не успя да се върне във Висшата като загуби финалния плейоф срещу Фулъм и това го поставя в много тежка финансова ситуация. 

Собственикът Тони Ся инвестира повече от 70 милиона паунда за нови играчи през последните 2 години и плащаше високи заплати, но инвестициите не донесоха резултат и сега европейският клубен шампион за 1982-а година, е в затруднено положение. 

Официално се твърди, че клубът не се продава, но в момента Ся е в родината си Китай, където търси инвеститори и е готов да се раздели с Астън Вила при добра цена. 

Смята се, че за издръжката на клуба са необходими по 6 милиона паунда на месец, а при това положение е напълно сигурно, че бирмингамци ще се разделят с водещите си фигури и са готови на продадат най-добрите си футболисти. 

Ако не се намери решение и Вила влезе в администрация, тогава тимът ще започне новия сезон с дефицит от 12 точки, което ще го постави в още по-тежка ситуация.