Ювентус потвърди официално, че Дъглас Луис се е присъединил към клуба от Астън Вила за 50 млн. евро. "Официално е - Дъглас Луис е играч на Ювентус! Бразилският национал подписа 5-годишен договор до 30 юни 2029 г. с бианконерите", се казва в изявлението на Ювентус.

Бианконерите, един от футболните клубове, листвани на фондовата борса, публикуваха и финансовите подробности зад операцията. "Официално: Дъглас Луис се присъединява към Ювентус от Астън Вила за 50 млн. евро "Футболен клуб Ювентус S.p.A. съобщава, че е постигнато споразумение с футболен клуб Астън Вила за окончателно придобиване на правата за регистрация на играча Дъглас Луис Соарес де Пауло срещу възнаграждение от 50 млн. евро, платимо за четири финансови години, като се добавят допълнителни разходи в размер до 1,5 млн. евро. Ювентус и играчът подписаха договор за работа до 30 юни 2029 г."

Въпреки това Астън Вила ще покрие половината от тази трансферна сума, тъй като ще придобие Самуел Айлинг Джуниър и Енцо Баренечеа от торинския гигант за общо 25 млн. евро. Последният беше включен в сделката на по-късен етап, след като звездата на USMNT Уестън Маккени отказа да напусне "бианконерите" въпреки изтичащия през юни 2025 г. договор. Очаква се Ювентус да обяви продажбата на Баренечеа и Айлинг Джуниор в следващите часове.

Това означава, че бианконерите ще похарчат 25 млн. евро в брой, за да подпишат с Дъглас Луис, вкарал 10 гола във всички състезания с Астън Вила през миналия сезон.