Бърнли постигна първата си победа от почти 3 месеца, след като обърна Евертън с 2:1 на своя „Търф Моор” на старта на 29-ия кръг във Висшата лига. 

Виненочервените не бяха печелили от 12-и декември миналата година, но сега прекъснаха поредицата си от 11 поредни срещи без успех и стигнаха заветните 40 точки, които на практика им гарантират оцеляването. 

Двубоят предложи много ситуации и пред двете врати, а Карамелите бяха тези, които поведоха, благодарение на новия си нападател Дженк Тосун, който вкара с глава в 20-ата минута. Така той откри сметката си в Англия и стана първият турчин, който бележи в английския елит от Джем Караджан през май 2013-а. 

Домакините обаче играеха добре и след като на няколко пъти бяха спрени от спасявания на Джордън Пикфорд, след почивката напълно заслужено стигнаха до обрат. 

В 56-ата минута Мат Лоутън получи възможност да пробие много лесно по крилото, след което центрира отлично, а в наказателното поле Ашли Барнс успя да овладее и да реализира. Натискът на Бърнли даде резултат в 80-ата минута, когато Крис Ууд бе оставен непокрит и не пропусна. 

Малко преди края Ашли Уилямс от гостите бе изгонен за удар в лицето срещу Барнс, а мърсисайдци така и не успяха да стигнат до равенство и останаха с 34 точки, като могат и да напуснат първата половина на класирането. В същото време със своите 40 Бърнли продължава да заема страхотната 7-а позиция.