Селекционерът на Словакия Ян Козак очаквано бе на Седмото небе след победата над Испания с 2:1. 

Марек Хамшик и компания успяха да нанесат първо поражение на иберийците в квалификационен мач от 8 години след попадения на Куцка и Стох, въпреки че през цялото време трябваше да се бранят. Контраатаките на отбора обаче, свършиха отлична работа. 

„Много съм развълнуван. Представихме се фантастично и зарадвахме феновете си. Победата е невероятно ценна, защото Испания нямаше загуба в квалификационен двубой от дълго време. Действахме обаче храбро и постигнахме целта си” заяви той. 

„Не спряхме да се борим до последната секунда и всеки от футболистите се раздаде максимално. Някои от играчите дори получиха схващания в края, но продължиха. Спечелихме заради сърцето си, борбеността и желанието ни” добави специалистът. 

„Хората казват, че испанците са ни подценили, но това не е вярно. Накарахме ги да положат максимални усилия и наистина имамхе трудни моменти. Вратарят Козачик се справи страхотно на няколко пъти. Нормално бе те да владеят повече топката, но ние затваряхме отлично празните пространства, каквато бе целта ни. Бяхме агресивни в търсенето на успеха, а и разбира се имахме и малко късмет” каза още Козак.