Манчестър Сити се интересува от халфа на Торино и италиански национал Самуеле Ричи, за да замени контузения Родри, твърди вестник "Гардиън". Пеп Гуардиола е принуден да търси подкрепления през януарския трансферен прозорец след опустошителната контузия на Родри, който пропуска остатъка от сезона. Още в първия мач без него Гражданите направиха 1:1 с Нюкасъл днес.

Според "Гардиън" Манчестър Сити се обръща към Серия А за негов заместник, като се спира на Ричи. Полузащитникът навърши 23 години едва миналия месец и има четири мача за Италия, като в последния момент бе изваден от състава за Евро 2024. Той е ключова част от новата ера на Адзурите на Лучано Спалети, като игра при победата с 3:1 в Лигата на нациите при гостуването на Франция.

Торино плати 9,5 млн. евро плюс бонуси, за да привлече Ричи от Емполи през 2022 г. и като част от тази сделка дължи на клуба 10% от бъдещата му трансферна сума. Милан и Наполи вече се опитаха да подпишат с Ричи през лятото, което помогна цената му да се покачи до 35 млн. евро. Халфът е вторият най-добър играч в петте големи европейски първенства по задържане на топката, отстъпвайки единствено на ветерана на Байерн Мюнхен и Германия Джошуа Кимих.