Без голямата си звезда и най-добър реализатор в историята на националния отбор Златан Ибрахимович, Швеция направи само 1:1 с Русия в мач отг група G на евроквалификациите. Нападателят не игра заради проблемите с петата, които има. 

Домакините започнаха по-активно в мача, но бяха наказани рано-рано. Още в 10-та минута Кокорин получи хубава топка в половината на "тре крунур" и проби до дъгата на наказателното поле, след което стреля много точно до гредата и откри резултата. 

Само две минути след това шведите можеха да изравнят. Те получиха дузпа за нарушение на Игор Смолников в наказателното поле, но опитният изпълнител на статични положения, Себастиан Ларсон този път се провали и Игор Акинфеев спаси удара му. 

В средата на първата част Артьом Дзюба имаше страхотен шанс да удвои преднината на руснаците, но хубавият му изстрел беше избит от защитник на Швеция. Така при този резултат двата тима се оттеглиха на почивка. 

Малко след подновяването на играта шведите успяха да изравнят. Джими Дурмаз направи страхотен пробив по десния фланг и центрира перфектно във вратарското поле. Там Ола Тойвонен беше изпуснат и от няколко метра прониза Акинфеев за 1:1 в 49-та минута. 

До края Олег Шатов за Русия и Ким Калстрьом за Швеция имаха шансове да променят статуквото, но ударите им така и не намериха целта и двата тима трябваше да се задоволят само с по една точка. Така Сборная вече има 4 в актива си, докато шведите са с 2. 

В друг мач от групата Черна Гора се издъни срещу Лихтенщайн и направи 0:0 като гост. Балканците тотално доминираха и стреляха 30 пъти към вратата на домакините, но така и не стигнаха до попадение.