Златан Ибрахимович иронизира призивите да бъде наказан по видеозапис за удара с лакът срещу Давид Алаба.

Това стана във вчерашния квалификационен мач между Австрия и Швеция, завършил 1:1 във Виена. През първото полувреме при борба за топката Ибрахимович удари с лакът в главата защитника на Байерн Мюнхен, но получи само жълт картон.

Преди това самият Алаба откри резултата от дузпа в самото начало, а малко след това Еркан Зенгин изравни за Швеция.

"Той ми влезе два пъти и на третия път се опитах да гардирам топката. Той е висок 1.50 м. или 1.60 м. и след това е очевидно, че се удари в лакътя ми", коментира Златан след мача, цитиран от Goal.com.

"Съдията свири пряк свободен удар, така че разбира се държеше ситуацията под контрол. Но ако не, трябва да получа 40 мача наказание".

Алаба очаквано бе на обратното мнение и заяви, че ударът е бил умишлен. Съотборникът му Александър Драгович пък обвини съдията Павел Краловец, че го е било страх да изгони Ибрахимович.

"За мен това бе червен картон. Но съдията бе уплашен от Златан", коментира Драгович.

Така Ибрахимович в типичен свой стил смеси гениалността със скандалноста. Преди това в края на миналата седмица той се превърна в голмайстор номер 1 за Швеция, след като вкара два пъти на Естония и стигна 50 гола. Мачът му срещу Австрия пък бе юбилеен номер 100 за него.