Левски най-вероятно ще премине на пожарен вариант за селекция. Всички опити на сините да привлекат желаните от тях футболисти от чуждестранни отбори засега удрят на камък. Затова и новите попълнения са само две – още преди Нова година сините подписаха с централния защитник Аймен Белаид, а след старта на подготовката привлякоха и разделилия се с Пирин Станислав Костов.

В деня на първата контрола за 2018-а – 0:3 от малтийския Хибърниънс на 17 януари, спортният шеф на Левски Асен Букарев заяви, че е предложил договори на трима набелязани играчи. И обяви, че до ден-два-три, се надява да получи положителен отговор. Нищо подобно не се случи. И вчера в офисите на клуба не се появи нов футболист.

За да е в течение с преговорите Букарев се прибра в София. Собственикът на клуба Спас Русев също обяви, че се е захванал с правенето на селекция. „Участвам много активно в този процес“, заяви в сряда той. „Силно се надявам, че ще отново ще имаме възможност да зарадваме нашите привърженици и да засилим интригата в оставащите няколко месеца до края на първенството“.

Видно е, че сините закъсняват. Делио Роси настояваше да има всички нови за старта на подготовката в Малта. В островната държава вече започна избистрянето на състава за пролетта, но желаните от италианския специалист ляв бек, халф, и още един нападател ги няма. 

Изпълнителният и финансов директор на Левски Красимир Иванов вече на няколко пъти обяви, че клубът е заделил средства за привличането им, без да разкрие точната сума. Нови обаче няма… Което означава, че сините или са се прицелили твърде на високо, или отпуснатите пари са недостатъчни за взимането на играчи, които ще повишат качеството на настоящия състав. 

В събота Букарев трябва да пътува обратно за Малта. Ако иска да зарадва треньора с нов играч, то днес спортния шеф, заедно със собственика на клуба, ще трябва да финализират трансфер.

Материал на "Тема Спорт"