Хърватинът Иван Перишич е пред завръщане в Интер. Информацията беше съобщена от престижното хърватско издание "Sportske Novosti".

35-годишният футболист е собственост на Хайдук Сплит, като през изминалата кампания записа едва седем мача, но ръководството на "нерадзурите" иска да го привлече, както за да увеличи дълбочината на състава си с повече опитни играчи, така и да намери заместник на контузения Тажон Бюканън. Самият Перишич е изявил желание да се състезава отново в някое от топ 5 първенствата на Европа.

Перишич игра за гранда от Милано в периода 2015-2022 година, като записа 245 двубоя и отбеляза 55 попадения. Той спечели веднъж титлата в Серия "А", Купата на Италия и Суперкупата на страната.

Проблемът е ,че ръководството на Хайдук не желае да се разделя с една от звездите си и ще иска по-сериозна финансова компенсация.

Ветеранът е един от най-популярните хърватски футболисти. Той беше ключова част от селекцията на тима, която спечели сребърните медали на Мондиал 2018 и бронзовото отличие на Мондиал 2022. Той има 133 мача и 34 гола за родината си. 

На клубно ниво Перишич е защитавал още емблемите на Сошо (Франция), Брюж, Борсуия Дортмунд, Байерн Мюнхен, Тотнъм.