Бившият италиански нападател Кристиан Виери заяви, че за отпадането на националния тим на страната от Европейското първенство по футбол са виновни всички и настоя, че италианците трябва винаги да се стремят към първото място на големи турнири.

"Вината е на всички. Не обичам да обвинявам някой конкретно. Това е отбор, така че всички са виновни", коментира Виери по време на събитие, организирано от Серия А.

"Очаквах много повече, както всички останали. Това беше едно лошо Европейско първенство за Италия и няма нищо лошо да го признаем. Ние сме Италия, а Италия не просто участва на Еврошампионати и Световни първенства. Италия винаги трябва да опитва да спечели. Страната ни е луда по футбола, така че не може да сме щастливи просто от участието си, а да се опитваме да спечелим", продължи бившият италиански национал.

"Разбира се, треньорът е обвиняван най-много, но това е част от работата. Със сигурност трябва да бъдем по-добри. Треньорът и федерацията ще знаят какво да правят", каза още Кристиан Виери.

"Понякога имаш затруднения с всичко. Сигурен съм, че футболистите дават всичко от себе си. Ние не играхме добре. Но не мисля, че на футболистите не им пука за националния тим. Понякога нищо не се получава. Това е част от спорта", заяви Виери по повод еврошампиона от 2021 година, който отстъпи пред Швейцария на осминафиналите на Евро 2024.