Ромелу Лукаку вкара във втори пореден мач вчера, като помогна за победата над Уест Бромич с 2:1, но английските анализатори се развълнуваха защо белгиецът не отпразнува гола си. 

Подобно нещо се случи и в предишния мач срещу Борнемут, когато той донесе победата. Жозе Моуриньо не смята, че е станало кой знае какво, като обясни случилото се с това, че Лукаку е бивш играч на Албиън, но според коментаторите тази реакция е послание към критиците на играча. 

„Мисля, че причината за това са критиките. В крайна сметка аз го харесвам много и е факт, че не получава достатъчно добри подавания напоследък. Факт е обаче, че когато има ситуация, трябва да я използва“ коментира Греъм Сунес. 

„При достатъчно качествен пас той е неудържим. Не разбирам обаче защо не се радва. Няма никакво значение дали е недоволен от критиките или не. Той получава огромни пари, за да влияе на мачовете на Манчестър Юнайтед и да не празнува е нещо, което не мога да приема“ добави Джейми Реднап. 

„Да, той бе критикуван напоследък, но когато вкара трябва да празнува, най-вече заради тези фенове зад вратата, които подкрепят отбора. Необходимо е да се радва със сигурност“ изтъкна Гари Невил.