Интер обърна с 2:1 Пескара и записа първа шампионатна победа за новия сезон. Домакините дръпнаха в резултата с гол на Жан Кристоф Баебек (63), но "нерадзурите" стигнаха до победата след две попадения на Мауро Икарди (77 и 90).

Така Интер се изравни с Пескара в средата на класирането с по четири точки. Като цяло срещата бе позиционна и стратегическа, с малко голови положения и здрава битка в средата на терена.

В крайна сметка гостите се възползваха максимално от положенията си, направиха пълен обрат и с доза късмет се добраха до победата и трите точки.


Срещата в Пескара започна с атаки за Интер, но гостите последователно изпуснаха положния чрез Гари Медел и Мауро Икарди.

Нерадзурите продължиха да натискат и доминират в първоначалните минути на мача, докато домакините основно се защитаваха и трудно минаваха центъра на терена.

В 22-ата минута Интер стигна до ново положение, като този път Антонио Кандрева не успя да намери мреата. Едва след половин час игра домакините леко живнаха и стигнаха до шанс за попадение.

Тогава Ахмед Бенали стреля от дъгата на пеналта, но топката профуча до гредата. Малко по-късно последва ново положение за Пескара, но този път Бриан Кристанте не успя да намери мрежата на гостите.

Към края на полувремето двата отбора си размениха по едно положение, но Антонио Кандрева пропусна за Интер, а Валерио Вере за Пескара.

Второто полувреме започна с нов шанс за гостите, но удар с глава на Мауро Икарди излезе в аут. Последва и пропуск на Антонио Кандрева.

Това бяха силните минути на Интер, но гостите правеха страхотни пропуски, като и Мауро Икарди не успя да намери мрежата на Пескара в 57-ата минута.

Секунди по-късно и Данило Д'Амброзио пропусна. Така се стигна до 63-ата минута, когато Франческо Зампано асистира на Жан Кристоф Баебек и той вкара за 1:0.

След това попадение Интер се хвърли в луди атаки и заслужено изравни за 1:1 в 77-ата минута, когато точен бе Мауро Икарди след асистенция на Евер Банега.

До края гостите натиснаха здраво и стигнаха до победата в 91-ата минута, когато отново Мауро Икарди вкара за 1:2 и донесе трите точки на отбора си.

Пескара - Интер 1:2

Голмайстори:

1:0 Жан Кристоф Баебек (63)
1:1 Мауро Икарди (77)
1:2 Мауро Икарди (91)

Пескара: АЛБАНО БИЗАРИ, ФРАНЧЕСКО ЗАМПАНО, УГО КАМПАНЯРО, ГЬОМБЕР, КРИСТИАНО БИРАГИ, МЕМУШАЙ, ГАСТОН БРУГМАН ДУАРТЕ, БРИАН КРИСТАНТЕ, ВАЛЕРИО ВЕРЕ, АХМЕД БЕНАЛИ, ДЖАНЛУКА КАПРИАРИ

Интер: САМИР ХАМДАНОВИЧ, ДАНИЛО Д'АМБРОЗИО, МИРАНДА, ЖЕЙСОН МУРИЛЬО, ДАВИДЕ САНТОН, МАРИО, ГАРИ МЕДЕЛ, КАНДРЕВА, ЕВЕР БАНЕГА, ПЕРИШИЧ, МАУРО ИКАРДИ