Монако победи останалия с десет души на терена Барселона с 2:1 на старта на Шампионската лига. Това бе първа загуба за Ханзи Флик начело на Барселона, като до момента активът на германския треньор в първенството бе стопроцентов – 5 победи от 5 мача в Ла Лига.

Аталанта и Арсенал направиха 0:0 в Бергамо. Веднага след почивката бергамаските получиха право да изпълнят дузпа. Италианският национален нападател Матео Ретеги стреля силно в левия ъгъл, но вратарят на лондончани Давид Рая показа феноменален рефлекс и изби топката. Аталанта се опита да спечели мача му до самия край, но лондончани не позволиха да бъдат създадени сериозни положения пред вратата им и се задоволиха с равенството. Двата отбора не поеха докрай рискове, за да спечелят срещата.

Атлетико Мадрид измъкна победата срещу  Ред Бул Лайпциг с 2:1 в самия край на мача. Словашкият национал Бенямин Шешко откри за германците още в четвъртата минута. Той бе най-настоятелен при добавка след отбита топка и с глава вкара топката в центъра на вратата. Лидерът на Атлетико Антоан Гризман изравни в 28-ата минута. Французинът спря топката с елегантно докосване на границата на наказателното поле и веднага стреля в горния десен ъгъл на вратата. В последната минута на редовното време Хосе Хоменес донесе безценната победа на мадридчани след асистенция на Гризман.

В сблъсъка на смятаните за аутсайдери в турнира Брест и Щурм Грац френският тим се наложи с 2:1. Юго Маньети изведе Брест напред в средата на първата част. В добавеното време обаче Едмилсон Фернандес от домакините си вкара автогол след изстрел на датския нападател на Щурм Вик Бовинг. Десет минути след подновяването на играта Абдала Сима отново изведе французите напред след аситенция на Людовик Ажорк. Това беше първи мач и първи успех за френския тим в най-престижния европейски клубен турнир.

Всички резултати:

Цървена звезда (Сърбия) - Бенфика (Португалия)        - 1:2
Фейенорд (Нидерландия) - Байер Леверкузен (Германия)  - 0:4
Аталанта (Италия) - Арсенал (Англия)                  - 0:0
Атлетико Мадрид (Испания) - РБ Лайпциг (Германия)     - 2:1
Брест (Франция) - Щурм Грац (Австрия)                 - 2:1
Монако (Франция) - Барселона (Испания)                - 2:1
Болоня (Италия) - Шахтьор Донецк (Украйна)            - 0:0
Спарта Прага (Чехия) - Ред Бул Залцбург (Австрия)     - 3:0
Селтик (Шотландия) - Слован Братислава (Словакия)     - 5:1
Брюж (Белгия) - Борусия Дортмунд (Германия)           - 0:3
Манчестър Сити (Англия) - Интер (Италия)              - 0:0
Пари Сен Жермен (Франция) - Жирона (Испания)          - 1:0
Ювентус (Италия) - ПСВ Айндховен (Нидерландия)        - 3:1
Йънг Бойс (Швейцария) - Астън Вила (Англия)           - 0:3
Милан (Италия) - Ливърпул (Англия)                    - 1:3
Байерн Мюнхен (Германия) - Динамо Загреб (Хърватия)   - 9:2
Реал Мадрид (Испания) - Щутгарт (Германия)            - 3:1
Спортинг Лисабон (Португалия) - Лил (Франция)         - 2:0/БТА

Снимка: БГНЕС