Старши треньорът на Интер Симоне Индзаги съжаляваше за пропуснатите възможности след двубоя с Манчестър Сити от първия кръг в Шампионската лига, завършил при 0:0 в Англия, но бе доволен от спечелената 1 точка. Италианецът смята, че тимът му е можел да стигне до победата.

"Футболистите се справиха наистина добре, познавахме качеството на нашите опоненти, но работихме добре и можехме да ги затрудним повече в някои ситуации", каза Индзаги пред Amazon Prime Video Italia.

"В последната третина трябва да покажем повече умения и техника, които имаме. Срещу отбори като Манчестър Сити и Реал Мадрид винаги изглеждаш така, сякаш можеш да вкараш гол, но след това те успяват да го предотвратят", заяви още Индзаги.

Полузащитникът Хакан Чалханоглу коментира, че Интер е бил решен да не се плаши от Сити, който ги победи във финала на Шампионската лига през 2023 година.

"Искахме да покажем, че не се страхуваме да играем тук. Играем футбол по начина, по който го правят те. С жертвоготовност показахме, че и ние можем да играем добър футбол", каза Чалханоглу и допълни:

"Забавлявахме се срещу много силен отбор и можехме също да спечелим, но с подходящата смелост и дух на саможертва доказахме, че можем да се конкурираме срещу всеки."

Сега отборът на Интер ще насочи вниманието си към дербито срещу Милан като домакин в неделя в Серия А.

Ще бъде голямо дерби, всички знаем какво означава то за клуба и нашите фенове. Те не спряха да пеят тази вечер в Манчестър. Ще останем тук през нощта, ще се върнем утре и ще се опитаме да подготвим за мача", обясни Симоне Индзаги.

Снимка: БГНЕС