Астън Вила стигна до финала на плейофите в Чемпиъншип, след като удържа 0:0 в реванша срещу Мидълзбро и след 1:0 в първия мач ще играе с Фулъм на "Уембли" за влизане във Висшата лига. 

Голът на Миле Йединак от предишния двубой се оказа достатъчен за хората на Стив Брус, които не впечатлиха особено, но бяха по-активни, докато техният съперник не стигна до почти никакви положения. 

Джеймс Честър стреля неточно за Вила при една ситуация малко преди края на първото полувреме, а след почивката Люис Грабън бе намерен пред вратата на Боро, но вратарят Дарън Рандолф излезе умно и затвори нападателя. 

15 минути преди края Джак Грийлиш си създаде позиция за стрелба от границата на наказателното поле, но Рандолф се отчете с отлично спасяване. Най-доброто положение за Боро бе в 89-ата минута, когато Стюърт Даунинг стреля в гредата от свободен удар. 

След последния съдийски сигнал феновете на Вила нахлуха на терена и сега ще се готвят за големия мач с Фулъм, който ще бъде на 26 май и който може да донесе завръщането в елита след 2 годишно отсъствие.