Арсенал изстрада драматично 4:2 срещу Лестър в мач от 6-ия кръг на Висшата лига, стигайки до победни два гола в добавеното време. 

Лондончани водеха с 2:0 на почивката и доминираха тотално, но Лисиците изравниха, а след това вратарят им отчая домакините със серия от невероятни спасявания. 

Все пак в самия край с късмет се стигна до автогол за 3:2, а след това Артилеристите вкараха отново, като по този начин Арсенал се изравни по точки с Манчестър Сити – по 14, докато Лестър остава без победа. 

За домакините Давид Рая стартира, след като бе под въпрос, но Бен Уайт не бе в групата, така че Рикардо Калафиори остана като ляв защитник и съставът бе същият от дербито със Сити. Промените за Лисиците бяха две, като за тях Скип и Буонаноте замениха Ел Канус и Аю. 

Лондончани взеха инициативата още от началото, но съперникът бе добре подреден и чисти ситуации нямаше, въпреки натиска. Сака стреля точно в 15-ата минута, но Хермансен спаси, а скоро след това Мартинели не намери целта с опит по диагонала. 

В 20-ата минута обаче, бразилецът не сбърка. Атаката се разви отдясно, като Сака намери Тимбер, който пусна пред вратата по земя, където Мартинели хубаво намери топката и я прати в мрежата. Това бе  първият му гол от няколко месеца, а попадението успокои домакините, които продължиха за натискат. 

И все пак срещу сгъстената защита на съперника добрите ситуации не бяха чести. Хаверц стреля неточно с глава, преди в продължението на първата част домакините да вкарат отново. Тогава Мартинели се превърна в асистент, когато намери отлично Тросар и той от чиста позиция обърна глезена и стреля неспасяемо до гредата за аванс от 2:0. 

Веднага след паузата обаче, стана интересно, защото Лисиците върнаха един гол. Джеймс Джъстин засече с глава, топката се отклони в Хаверц и заблуди тотално Рая, който нямаше какво да направи. 

Арсенал естествено веднага натисна в опит да си върне спокойствието. Габриел засече след корнер, но Хермансен спаси, а след това вратарят се справи и с добавката на Калафиори. Последва неточен удар на Сака отдясно. Последва удар на Тросар в гредата в 58-ата минута след една отбита топка. Малко след това Буонаноте не бе точен при контра за гостите. Мачът обаче определено стана много динамичен и шокът за Арсенал дойде секунди по-късно. 

Ндиди центрира отляво и Джъстин със страхотен удар от въздуха прати топката в далечния ъгъл. Рая нямаше какво да направи, тъй като имаше и рикошет в гредата. Фантастичен гол и неочаквани проблеми за домакините, които трябваше да отговорят. 

Хаверц не успя да вкара минути по-късно, когато получи във вратарското поле и стреля от въздуха, но Хермансен спаси. Райс опита късмета си отдалеч, но не затрудни стража на съперника, който секунди след това отказа и Тросар с невероятно спасяване. Минутите минаваха, а голът за Арсенал  не идваше. 

В края Артета пусна 17-годишния Нуанери, който веднага затрудни Хермансен с далечен удар. Последва удар с глава на Калафиори след корнер, но Хермансен пак изби влизащата под гредата топка. Датчанинът бе наистина невероятен. 

В добавеното време обаче, крепостта на Лестър падна. След корнер Тросар засече от въздуха и стреля, топката се отклони от Ндиди и влезе във вратата, за да разбие сърцата на Лисиците. След това имаше време и Хаверц да отбележи при контраатака за крайното 4:2. 

Така или иначе предимството на Арсенал бе убийствено – 75% притежание на топката, 16-3 точни удари и 17 корнера. 

Арсенал – Лестър    4:2

1:0    Мартинели 20
2:0    Тросар 45+1
2:1    Джъстин 47
2:2    Джъстин 63
3:2    Тросар 94
4:2    Хаверц 100

Арсенал: Рая, Тимбер, Салиба, Габриел, Калафиори, Партей (85 Нуанери), Райс, Сака, Мартинели (74 Стърлинг), Тросар (98 Жезус), Хаверц
Лестър: Хермансен, Джъстин, Фас, Околи,  Кристиансен, Скип (91 Ел Канус), Уинкс, Буонаноте (85 Аю), Ндиди (98 Едуар), Мавидиди (91 Рийд), Варди