Люис Хамилтън изобщо не е притеснен от съотборника си в Мерцедес Валтери Ботас, който има амбация да се намеси сериозно в борбата за титлата във втория си сезон в отбора. 

През миналата година финландецът спечели 3 състезания, но му липсваше постоянство. Сега обаче той се надява, че ще бъде сериозно предизвикателство за Хамилтън и Фетел. Люис обаче го предупреди. 

„Не, не се притеснявам от подобрение при него. Бих казал обаче, следното нещо на всеки, което няма нищо общо с Валтери. Наистина е трудно, когато дойдеш в нов отбор и трябва да преминеш през целия процес, за да свикнеш с тима. Сега обаче вече е различно, така че времето за извинения приключи“ заяви Хамилтън. 

Според Ботас обаче, напрежението върху него сега, ще е доста по-малко. „Вече свикнах с отбора, тъй като изкарах една година заедно с Люис. Когато съм в най-доброто си състояние мога да печеля полпозиции и победи. Сега вече мога да бъда концентриран изцяло върху представянето и шофирането и не мисля, че напрежението ще е повече“ каза финландецът.