Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен гарантира, че поне през 2025-а година ще продължи да бъде част от Ред Бул. 

Нидерландецът бе притиснат от репортерите преди уикенда за Гран При на Австрия, след като босът на Мерцедес заяви, че Макс „би изглеждал много добре в сиво“. 

Договорът на трикратния първенец, който през тази година има 69 точки аванс в класирането, е до 2028-а, но е малко вероятно да бъде изпълнен предвид това, което се случва и вътре в отбора. 

„Хората говорят много неща, но ние сме  го казвали и преди, като важното е да имаме конкурентна кола за в бъдеще. В момента битката е много оспорвана, но ние сме работим и за следващата година. Имам дългосрочен договор с отбора, щастлив съм тук и смятам, че това казва достатъчно къде ще карам през следващия сезон“ заяви Макс. 

Той обаче все пак бе запитан в прав текст дали ще отговори с „да“ или „не“ на въпроса дали ще бъде в Ред Бул през 2025-а. „Не разбрахте ли това от предишния ми отговор? Добре – да“. 

Той изрази вяра, че Ред Бул има всичко необходимо да бъде на ниво и след влизането на новите правила  от 2026-а. Що се отнася до съвсем близкото бъдеще, очаква много здрава битка с Макларън този уикенд в Австрия. 

„В момента Макларън са силни на всяка една писта. Работят много добре с гумите и това се видя в Барселона. Ние има какво да подобрим, но не можем да си позволим и слаби уикенди. Разликите са наистина минимални, така че се надявам на чиста работа и малко повече скорост“ отчете Макс.