Макс Верстапен бе фантастичен отново в Австрия, за да спечели 8-ия си полпозишън за сезона и 40-и в кариерата си. 

Световният шампион бе недостижим за останалите, доминирайки през цялото време и не оставяйки съмнения в превъзходството си. Така той спря серията си от 3 поредни квалификации без победа. След него се наредиха Ландо Норис и Джордж Ръсел. 

Още от началото разликите бяха минимални. Льоклер оглави подреждането пред Норис и Пиастри, докато от Ред Бул малко изоставаха. Последва бърз тур от Ръсел, който поведе, но Верстапен бързо го изпревари, преди Сайнц да бъде над всички. Хамилтън имаше трудности, но все пак се подобри и продължи. Алонсо се измъкна на косъм, а отпадналите бяха Албън, Строл, Ботас, Сарджънт и Джоу.  

В Q2 Макс направи супербърза обиколка оставяйки останалите на повече от 4 десети. Това беше наистина забележителен тур. Следваха Сайнц, Хамилтън, Ръсел, Пиастри и Норис, преди Верстапен да свали още десета с нова забележителна обиколка. Отпаднаха Рикиардо, Гасли, Магнусен, Цунода и Алонсо, но пък Хюлкенберг и Окон се придвижиха напред.   

В третата фаза Верстапен отново бе над всички, като Норис остана повече от 3 десети и половина от него, Ръсел бе на повече от половин секунда, а Льоклер на над 6 десети. Пиастри излезе втори след добър тур, но Норис успя да го изпревари. Ръсел зае в последния момент 4-ата позиция, но след това се оказа трети, след като тура на Пиастри бе изтрит и той остана 7-и. След него останаха Сайнц, Хамилтън и допусналия грешка Льоклер, а след австралиеца останаха Перес, Хюлкенберг и Окон.