Макс Верстапен спечели и третия спринт през сезона във Формула 1, триумфирайки на „Ред Бул Ринг”. 

Успехът обаче не дойде лесно, защото в първите обиколки той бе притиснат здраво от Ландо Норис, който дори успя да го изпревари за кратко, но след това британецът загуби позиция и от съотборника си Оскар Пиастри, който зае второто място. Въпреки това резултатът бе солиден за Макларън. 

Както се очакваше всички използваха карани средно по твърдост гуми, но пък стартът бе отложен с допълнителна загряваща обиколка. Макс започна добре и остана на върха, докато Ландо Норис малко се забави, но защити позицията си срещу по-бързия Оскар Пиастри. Сайнц излезе пред Ръсел, а Льоклер прогресира до 7-ата позиция след силно начало от 10-ото място. 

В 3-ия тур Ландо се доближи до Макс, който обаче го затвори и не допусна грешка. Малко след това обаче Норис атакува и изпревари Верстапен, който обаче ускори по-добре веднага и си върна позицията, докато от тази битка се възползва Пиастри, който изпревари Норис и излезе втори. Страхотна битка наистина! 

В 8-ия тур Ръсел изпревари Сайнц и си върна 4-ото място, докато в челото Макс отвори около секунда аванс пред Пиастри, като започна да контролира нещата и групата определено се стабилизира. 

Пиастри понамали темпото, за да пази гумите си и Норис го настигна. Макс бе с 2 секунди напред, докато пилотите на Мерцедес и Ферари заемаха между 4-а и 7-а позиция и бяха много близо един до друг. 

До края не се случи нищо драматично и Макс спечели с 4 секунди аванс пред Пиастри, който бе притиснат от Норис, но съумя да запази второто си място с минимален аванс пред съотборника си. Следваха Ръсел, Сайнц, Хамилтън, Льоклер и Перес, които влязоха в осмицата и взеха точки. 

Така Макс дръпна още малко в класирането при пилотите, като има 227 точки срещу 156 на Норис. Следват Льоклер със 150, Сайнц със 120 и Перес със 112. По-късно днес е квалификацията за утрешната Гран При.