Еден Азар обяви, че ще играе на позицията, на която Антонио Конте иска и по този начин отхвърли спекулациите, че между него и наставника има напрежение, тъй като не е доволен от мястото си на терена. 

В доста от последните мачове италианският мениджър поставяше белгиеца на върха на атаката, като фалшива деветка и след загубата от Ман Юнайтед той негодува от позицията си и това, че е играл малко с топката. Преди мача с Тотнъм в неделя обаче, Азар обяви, че е готов да играе навсякъде. 

„Просто искам да бъда на терена. Няма значение дали ще съм №9 или №10, мога да играя и като ляв бек, ако мениджърът иска. Няма проблем. Желанието ми е просто да съм в игра и всеки път ще се опитвам да давам най-доброто от себе си“ заяви звездата и отново обяви, няма намерение да напуска Сините. 

„Щастлив съм в Челси. Сега мисля единствено за края на сезона и световното първенство. Имам договор за още 2 години, така че нямам проблеми и всичко е наред“ добави Азар, който вярва, че на Мондиала Белгия може да подобри постижението си от Бразилия през 2014-а, когато стигна до 1/4финал. 

„Тогава турнирът бе първият подобен на практика за всички играчи. Сега имаме много повече опит и знаем какво да очакваме. Целта е да сме на финал, но ще видим какво ещ стане“.