Голмайсторът на Тотнъм Хари Кейн си е поставил амбициозната задача да подобри рекорда на Алан Шиърър по попадения във Висшата лига. 

Вчера той стана едва петият англичанин с поне по 20 гола в шампионата в поредни сезони, като общо има 45 досега в кариерата си. Остават му обаче повече от 200 до постижението на легендата от 260. 

„Трябва да вкарам още много голове и ми остава да измина дълъг път, но Шиърър бе мой идол, докато растях и да го гледам колко много вкарваше бе наистина невероятно“ заяви Кейн. 

„Ще подхождам обаче сезон по сезон. Не обичам да гледам твърде далеч във времето, защото човек никога не знае какво ще се случи. Дали е добре да мечтая за подобно нещо? Без съмнение, защото това са цели, към които се стремиш“ добави той. 

„Когато си млад играч гледаш другите как бележат всяка седмица и да мога да правя това сега е наистина невероятно и сбъдната мечта“ изтъкна Кейн, който може да стане първият англичанин голмайстор на Висшата лига от Кевин Филипс през сезон 1999-2000. 

„Ако се превърна в модел за подражание или ако мога да накарам един мениджър да даде шанс на млад играч, вместо да купи такъв, би било невероятно. Когато младите футболисти получават шанс за изява те показват таланта, който притежават“ изтъкна още Кейн.