Тотнъм не остави шансове на новака Борнемут и постигна лесна победа с 3:0, за да остане на 5 точки от лидера Лестър. 

Шпорите вкараха още в самото начало  и нямаха проблеи до края. Хари Кейн реализира два пъти, а веднъж се разписа Кристиан Ериксен. 

Така лондончани подобриха актива си до 61 точки, докато Борнемут остава с 38, но Черешките са на цели 12 от опасната зона, така че мястото им в елита и за следващия сезон е гарантирано. 


Началото едва ли можеше да бъде по-добро за домакините. Още в първата минута вратарят Юго Лорис подаде на Кайл Уокър вдясно, той напредна и центрира и Хари Кейн с леко докосване отклони към далечния ъгъл. 

Това успокои Шпорите, които установиха контро върху събитията на терена, разигравайки добре топката. Деле Али отново играеше силно за лондончани, а в 15-ата минута Уокър опита късмета си, но стреля неточно. 

Малко след това обаче, Тотнъм удвои аванса си. Кевин Вимер даде добра топка към Али, който изведе Кейн, който реализира с левия крак. Това бе неговият 21-и гол за сезона в първенството, с което дръпна с две попадения в битката за Златната обувка. 

Домакините се наслаждаваха на играта и Ериксен пропусна добро положение след пас на Алдервайрелд. Борнемут бе безпомощен в таза фаза на двубоя и Черешките не можеха да направят нищо. 

Дани Роуз стреля встрани от вратата от малък ъгъл, а след това  гол на Али бе отменен заради засада. Едва в 41-ата минута новакът стигна до положение, когато Макс Градел изпълни свободен удар отляво и Стив Кук стреля с глава, но малко над вратата. 

До почивката Деле Али бе главното действащо лице. Негов удар първо бе спасен от Боруц, а след това изведе добре Кейн отдясно, който върна пред вратата, но Ериксен не успя да засече. Въпреки това Тотнъм се наслаждаваше на солидно предимство и на контрол върху двубоя. 

Скоро след паузата интригата приключи. В 52-ата минута Кейн стреля силно от около 25 метра, Боруц изби лошо в средата на наказателното поле и Ериксен направи добавка за 3:0. 

Попадението съвсем успокои домакините, които понамалиха темпото, като предпочитаха да действат по-консервативно и да печелят време. Това обаче не помогна на Борнемут и гостите така и не затрудниха по никакъв начин лондончани, като останаха без точен удар към вратата на съперника. 

Шпорите пък имаха още няколко шанса да увеличат аванса си, но така или иначе преднината им бе достатъчно солидна и те се насладиха на очаквана и спокойна победа. 

Тотнъм – Борнемут    3:0

1:0    Кейн 1
2:0    Кейн 16
3:0    Ериксен 52

ТОТНЪМ: Лорис, Уокър, Алдервайрелд, Вимер, Роуз, Дайър (89 Шадли), Дембеле, Ериксен, Ламела (65 Каръл), Али (82 Мейсън), Кейн
БОРНЕМУТ: Боруц, Смит, Франсис, Кук, Дениълс, Ричи, Сърман, Артър (46 О’Кейн), Градел (69 Пю), Кинг, Афобе (46 Грабън)