Тотнъм победи с 2:1 като гост новака във Висшата лига Уотфорд в мач от 19-ия кръг на първенството.

"Шпорите" поведоха в началото на срещата чрез Ерик Ламела, а в края на първото полувреме Одиан Игало вкара за 1:1. Домакините, които са една от приятните изненади през кампанията до момента, завършиха двубоя с човек по-малко на терена, защото Нейтън Ейк беше изгонен с директен червен картон за безумен фаул. Това се оказа решаващо и в края Хеунг Мин Сон се разписа за крайното 2:1

В класирането Тотнъм се изкачи на 3-то място с 35 точки, докато Уотфорд е на 7-та позиция с 29 т. преди изиграването на останалите мачове от кръга.

В първоначалните минути гостите бяха по-активният отбор на терена и на два пъти Ерик Ламела пропусна да се разпише от изгодни ситуации. Първо топката му беше изчистена от краката точно преди да нанесе решаващия изстрел, а след това не успя да намери някой от съотборниците си на чиста позиция.

В 17-ата минута аржентинецът все пак откри резултата. Домакините изгубиха елементарно топката в центъра на терена, Хари Кейн я открадна и с къс пас намери Ламела. Той напредна, стигна до наказателното поле и с удар по земята не остави шансове на вратаря Гомес за 1:0.

След това Уотфорд взе инициативата и успя да възстанови равенството в 41-ата минута. Тогава Трой Дийни намери Одион Игало около точката за изпълнение на дузпа, нападателят буквално се подигра с двама защитници на лондончани и от близко разстояние разстреля Юго Лорис за 1:1.

След почивката играта беше равностойна, но в 63-ата минута Нейтън Ейк направи безумен фаул, който нямаше нищо общо с футбола – удар с бутоните в коляното на Ламела, и съвсем заслужена получи директен червен картон.

Тотнъм се възползва от численото си предимство и в 90-ата минута резервата Хеунг Мин Сон донесе успеха за отбора си.

В останалите срещи от 17:00 часа Стоук Сити победи Евертън с 4:3, Кристъл Палас и Суонзи направиха 0:0, Норич надделя с 2:0 над Астън Вила, а Уест Бромич излъга с 1:0 Нюкасъл.

Уотфорд – Тотнъм 1:2

0:1 Ламела (17) 1:1 Игало (41) 1:2 Хеунг Мин Сон (90)

Уотфорд: Гомес, Аня, Катхарт, Бритос (60-Прьодл), Ейк, Абди (46-Бехрами), Капу, Уотсън, Хурардо (68-Ниом), Игало, Дийн

Тотнъм: Лорис, Трипиър, Айдервейрелд, Вертонген, Роуз, Дайър, Дембеле (46-Ериксен), Керъл (80-Мин Сон), Алли (82-Шадли), Ламела, Кейн