Испания не убеди с представянето си, но все пак спечели с 1:0 гостуването си в Беларус и взе пета победа от шест мача в европейските квалификации. 

Гол на Давид Силва в края на първото полувреме се оказа решаващ, но през второто иберийците показаха слабости в представянето си и при малко повече класа, домакините можеха и да постигнат сензация. 

Тимът остава втори в класирането на група С на 3 точки от лидера Словакия, който победи с 2:1 Македония у дома. 

Двубоят бе под №100 за селекционера Висенте дел Боске, който успя да види победа №78 от тези срещи, но със сигурност има какво да каже на своя тим. 

През първата част момчетата на Висенте дел Боске бяха по-добрият отбор на терена и на няколко пъти пропуснаха добри възможности за гол. Педро, Мората, Серхио Рамос и Жорди Алба обаче не успяха да реализират. 

Това все пак се случи в последната минута на първото полувреме, когато Сеск Фабрегас центрира от пряк свободен удар, а в наказателното поле топката стигна до Давид Силва, който с отличен изстрел от близко разстояние реализира за 1:0. Вратарят Горбунов също сбърка, като увисна и не успя да избие. 

Още от първите минути след почивката обаче, ситуацията се промени и за Икер Касияс имаше доста работа.

Испанският страж трябваше да спасява опасен изстрел на Сергей Корниленко в 48-ата минута, а секунди по-късно топката влезе във вратата му след удар на Максим Володко. Попадението обаче не бе зачетено зради засада.

Видяха се огромни празни пространства в средата на терена, които домакините умело използваха с бързо разиграване на топката. 

Последваха още опасни атаки за домакините като Максим Бордачов и Иван Маевски не успяха да преодолеят Касияс. 

В последните 20 минути гостите успяха да успокоят играта и на свой ред да стигнат до няколко шанса. Давид Силва и Санти Касорла обаче не успяха да прекратят интригата, която се запази до последния момент, но до изненада не се стигна.

Лидерът Словакия поведе с 2:0 срещу Македония след голове на Салата и Хамшик през първото полувреме, а Адеми през втората част реализира почетното попадение за съседите ни.

Украйна пък се справи срещу Люксембург и победи с 3:0 след голове на Кравец, Гармаш и Коноплянка през второто полувреме, като по този начин украинците са твърдо трети, на 3 точки от Испания и на 6 от Словакия.