Часовникът показва 93-ата минута. Задачата е изпълнена, затова някои от присъстващите вече бързат да си тръгват с колите и градския транспорт. Те бяха изгледали добрата победа за Реал Мадрид срещу Виляреал на Марселино, който пристигна на „Бернабеу“ с много солидни резултати и дори застрашаваше второто място на действащия шампион. Видяха също два страхотни гола отдалеч на „динамита” Валверде и бъдещия носител на „Златната топка” Винисиус. Суха мрежа за Лунин в спокойна вечер без големи изненади. На пръв поглед всичко предвещаваше един щастлив ден след провала срещу Лил в ШЛ.

Видяхме категоричния отговор на отбора. Ясно е, че тук никой няма да спре да се бори! Но футболът има тих враг, който всички мразят. Проклетите контузии. Този път дойде ред на Дани Карвахал. На великия капитан (заедно с Модрич). На брадатия спартанец, който никога не сваля гарда. Човекът, който спечели шест Шампионски лиги и започна във всички финали. Най-добрият десен бек в историята на Испания и Реал Мадрид. Същото онова момче, което положи първия камък на строежа на базата във Валдебебас. Детето, което обобщава всички чисти ценности на тази свещена фланелка.

При спор за топката с Йереми Пино, при който съперниковият футболист не носи никаква вина, Карвахал се опита да удари топката, но неговият крак остана във въздуха, удряйки играча на Жълтата подводница. Дясното му коляно затанцува по ужасяващ начин. Викът му на болка се чу дори на „Пласа де Кастилия“. И тишина на „Бернабеу“! Лицата на загриженост на всички играчи, включително съдиите, казваха всичко. Колегите на Дани бързо поискаха да влезе носилката. Те знаеха, че виковете от болка и сълзите му са истински. Те го познават перфектно. „Карва“ е гладиатор и напуска бойното поле само ако се е пречупил напълно. Няма да забравим скоро този епизод. Но те очакваме обратно, шампионе!

Вече е ясно, че 32-годишният защитник на Реал Мадрид е скъсал връзки на коляното и ще пропусне всички мачове до края на сезона. „Очаквам с нетърпение да започна процеса по възстановяване и да се върна като звяр. Благодаря на всички за съобщенията ви, чувствам се много обичан“, написа Дани в Instagram, публикувайки селфи от линейката.

Десният бек опита да стане и сам да напусне терена, но не успя, а от очите му се стичаха сълзи. Още преди потвърждението на диагнозата, в лагера на Белия балет бяха песимистично настроени и се опасяваха, че националът ще бъде аут за дълго. „Контузията изглежда тежка – коментира треньорът Анчелоти. – Всички в съблекалнята са тъжни, но се случват такива неща при толкова натоварен календар. Дани е изключително важен футболист за нас. Поговорих с него, той е разстроен и много разочарован. Ще видим какво ще кажат докторите.“

В знак на подкрепа Реал веднага поднови договора на Карвахал и го обвърза с клуба до лятото на 2026-а. Досегашният контракт на защитника изтичаше в края на сезон 2024/25. Белия балет пък вече е в серия от 41 поредни мача без загуба в Ла Лига и се доближи само на 2 двубоя от историческия рекорд на Барселона (43). Постижението на каталунците ще бъде изравнено, ако след паузата за национални отбори тимът на Анчелоти не загуби от Селта във Виго и от Барса на „Бернабеу” в Ел Класико (26 октомври).

AS.COM, превод на в-к Тема спорт

Снимка: БГНЕС