Воденият от Ханзи Флип тим на Барселона започна сезона доминиращо и е лидер в класирането в Ла Лига след победата с 3:0 над Алавес, но германският треньор не е склонен да прави сравнения с неговия бивш тим Байерн Мюнхен.

Флик пое временно "баварците" в средата на сезон 2019-2020 и ги изведе до требъл, след като спечели Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионската лига. След двегодишен период като селекционер на Германия, Флик пое Барселона в началото на сезона и трансформира отбора, който е отбелязал повече голове от всеки друг испански тим, но каза, че е твърде рано да го сравнява с неговия Байерн.

"Не, не, не ми харесва това сравнение. Този отбор е различен. Ситуацията е различна. В момента нещата изглеждат добре, щастлив съм, че съм треньор на този отбор, но знам, че нещата могат да се променят много бързо в футбол", каза Флик след успеха над Алавес.

"Ние ценим това, което имаме, фантастично е да видим как нещата работят... Това, което прави този отбор, е невероятно, атмосферата в съблекалнята е страхотна. Не става дума само за победа и загуба. Ние анализираме мачовете, затова имаме много голяма група анализатори, искаме да покажем на играчите какво можем да подобрим за следващия мач", добави той.

Полският нападател Роберт Левандовски реализира хеттрик срещу Алавес, за да повиши сметката си до 10 гола в Ла Лига и 12 във всички турнири този сезон, а Флик похвали 36-годишния играч, който спечели требъл под негово ръководство в Байерн.

"Левандовски е същият играч, когото познавах в Мюнхен и е най-добрият в наказателното поле. Това, което прави, е фантастично, винаги е готов да вкара. Мисля, че трябва да похвалим всички в отбора, всички му помагат. Той е в добра форма и се радвам да го видя. Радвам се за трите точки и съм доволен от представянето на Левандовски. През първото полувреме не допуснахме никакви грешки, не позволихме на Алавес да играе своя стил. Това беше ключът към победата", добави треньорът.

Единствената лоша новина за "каталунците" беше контузията на нападателя Феран Торес, който беше сменен още в петата минута на двубоя.

"Все още не знаем каква контузия има Феран, но изглежда като мускулна. Ще видим след медицинските тестове утре. Контузията на Феран ни тревожи. Нямаме много възможности в атака, но ще видим какво ще се случи. Надяваме се да възстановим контузените играчи в международната пауза, ще видим през следващите две седмици и дано се върнат в добра форма", завърши Флик.

Снимка: БГНЕС