Себастиан Фетел изобщо не мисли за отказване и продължава да е отдаден на това да донесе първата титла на Ферари от 2007-а година насам. 

Германецът бе много близо през миналите два сезона, но след грешки както негови, така и отборни, бе победен и в двата случая от Люис Хамилтън. 

Сега Скудерията отново изглежда като фаворит в началото на кампанията след силното си представяне на тестовете и Фетел е пределно мобилизиран най-после да зарадва феновете на отбора. 

„В нито един момент не съм мислел да се откажа. Това означава да оставиш всичко и да се предадеш. Аз продължавам да стана световен шампион с Ферари и това е голямата ми цел“ заяви Себ пред „Шпорт Билд“. 

„За мен ще е невероятно, ако успея да триумфирам с червената кола. Ясно е, че не съм в зората на кариерата си, но все  още съм само на 31, така че имам още много време в този спорт. Михаел беше по-голям, когато спечели първата си титла с Ферари, а Люис е с две години по-голям. Изобщо не мисля за отказване, а само как да стана шампион с Ферари“ добави той. 

Сезонът във Формула 1 започва в края на другата седмица в Австралия, където Фетел ще се надява на силен старт на кампанията.