Както се очакваше отборът на РБ обяви раздялата с Даниел Рикардо и заменянето му с Лиъм Лоусън за оставащите 6 кръга от сезона във Формула  1. 

Новината не е изненадваща, като почти сигурно означава, че кариерата на австралиеца в спорта приключва. Той спечели 8 състезания и записа 257 надпревари за 14 години. 

„Обичах този спорт през целия си живот. Това бе лудо и прекрасно пътешествие. Благодаря на всички отбори и хора, с които съм работил. Благодаря и на феновете затова, че понякога някои от тях обичаха Формула 1 повече от мен. Имаше възходи и падения, но не бих заменил случилото за нищо. До следващото приключение“ написа Рикардо в Инстаграм. 

Твърди се, че той е научил новината след среща с боса на Ред Бул Кристиан Хорнър в Сингапур, където в края на състезанието направи най-бързата обиколка, отнемайки бонус-точката от Ландо Норис и така помагайки с малко на Макс Верстапен. 

22-годишният Лоусън е считан за голям талант, като в няколкото си участия през 2023-а взе точки в Сингапур и два пъти завърши 11-и. 

„Всички в РБ благодарим на Даниел за неговата усърдна работа в рамките на тези две години при нас. Той донесе много опит и талант на отбора, което помогна  на всички да се развият“ заяви босът на РБ Лоран Мекис. 

Счита се, че Рикардо не е сред кандидатите за наследник на Серхио Перес, който не е сигурно, че ще остане съотборник на Верстапен в Ред Бул за догодина.