Ландо Норис вярва, че може да догони Макс Верстапен, особено ако Макларън запази предимството си срещу Ред Бул. 

Британецът намали изоставането си до 52 точки след победата в Сингапур, а до края има още 6 кръга, като в два от тях ще има и спринт. 

„Трябва да продължа да по същия начин, а и отборът също, защото се справихме отлично, за да може Оскар да излезе трети. Необходимо е обаче това да се случва във всяко състезание до края, ако искам да имам шанс да догоня Макс. Работим здраво и ако продължа да правя това, което сторих през последния уикенд, тогава титлата ще бъде възможна“ заяви Норис. 

Той трябва да сваля средно по 8,66 точки на всеки кръг от предимството на Макс, а за да може всичко да се реши в последния старт в Абу Даби, пасивът му преди надпреварата трябва да е под 26 точки. 

„Надявам се, че борбата ще продължи до последно. Все още има много точки за печелене, но и изоставането ми не е малко. Тук говорим за борба срещу Ред Бул и Макс, което е най-доминиращият тандем в последните години. Затова противникът наистина е възможно най-добрият. Ние обаче се справяме добре като отбор, тъй като имаме най-бързата кола, но трябва да останем с предимство“ добави той. 

Според боса на Макларън Андреа Стела нещата все пак опират до Макс. „Титлата все още е в неговите ръце. Ние сме в тази ситуация по отношение на борбата при конструкторите. И все пак сме окуражени и по-големи оптимисти след случилото се в Сингапур и представянето на колата. Трябва да мислим единствено за следващата надпревара и да взимаме и максимума от спринта като правим така, че и двамата ни пилоти да завършват пред Макс. Вярваме, че това е възможно“ изтъкна той.