Съперничеството между Макларън и Ред Бул във Формула 1 се нажежава още повече, след  като стана ясно, че важна фигура от Биковете преминава в тима от Уокинг, макар и след време. 

Става дума за човека отговарящ за стратегиите в тима – Уил Кортни, който ще стане спортен директор в Макларън, когато настоящият му договор изтече, а той е до средата на 2026-а. 

Кортни работи за Биковете от самото начало и ще стане третата сериозна фигура, която ще напусне отбора, след Ейдриън Нюи, който ще работи в Астън Мартин и преминаващия в Ауди Джонатан Уитли. 

„Ние с удоволствие приветстваме Уил в Макларън. Със своя опит и професионализъм, както и със страстта си, той е идеалният човек за нас и сме сигурни, че ще бъде страхотно допълнение към ръководството на отбора“ заяви Андреа Стела. 

Както е известно Макларън изпревари Ред Бул  при конструкторите през този сезон, отваряйки аванс от 41 точки. Разликата можеше да бъде и по-голяма, ако не бяха стратегически грешки в някои състезания. Същото може да се каже и за това, че изоставането на Ландо Норис от Макс Верстапен при пилотите можеше да бъде много по-малко от сегашните 52 точки.