Виктория Томова се класира се за основната схема на WTA 1000 турнира в Дубай. Първата ни ракета преодоля квалификациите след успех с 6-3, 7-5 над световната №146 Су Жьон Жан.

Началото на двубоя бе равностойно, като в първите пет гейма никоя от опонентките не стигна до брейкпойнт. Впоследствие обаче Томова вдигна нивото и реализира брейк на нула, който успя да затвърди и по този начин поведе уверено с 5-2. Това се оказа ключовият момент за развитието на сета, тъй като българката съхрани разликата от три гейма и се наложи с 6-3.

Втората част започна отлично за Томова, която осъществи два последователни пробива и направи резултата 3-0 в своя полза. Южнокорейката обаче започна да рискува повече при атаките си, като това ѝ помогна да върне един брейк и да редуцира пасива си до 3-2. Томова успя да си върне инициативата и стигна до мачбол в седмия гейм, но не се възползва от шанса си.

Южнокорейката реализира два поредни пробива, като при 5-4 Томова пропиля още две възможности да реши мача и позволи равенството да бъде възстановено. Българката обаче си върна водачеството с нов брейк и макар да пропусна още един мачпойнт, в крайна сметка се възползва от възможността да сервира за мача и оформи крайното 6-3, 7-5 след 1 час и 47 минути игра.