Световният номер 1 в тениса Яник Синер от Италия имаше труден мач, но направи обрат срещу чилиеца Николас Хари в първия кръг на турнира в Пекин АТП 500 на твърди кортове с награден фонд 3,7 милиона долара, като се наложи с 4:6, 6:3, 6:1 за малко по-малко от два часа игра. Така Синер продължава защитата на титлата си в китайската столица от миналата година.

Италианецът допусна да бъде пробив в седмия гейм на първия сет за 3:4, като след това успя да спаси един сетбол, но при втория Хари успя да поведе с 6:4.

Втората част започна силно за Синер, който направи пробив във втория гейм и поведе набързо с 3:0. След това той взимаше подаванията си, което му бе достатъчно да изравни резултата след 6:3.

В третия сет Яник Синер бе още по-убедителен, като даде само един гейм на чилийския си съперник - 6:1. Той страдаше при сервисите, като Николас Хари направи 12 аса срещу само един за италианеца, но Синер бе убедителен при второто си подаване и спечели 82% от точките. Той направи и по-малко печеливши удари - 15 срещу 27 за Хари, но южноамериканецът направи много повече непредизвикани грешки - 46 срещу само 11 за Синер.

Във втория кръг Яник Синер чака победителя от мача между германеца Ян-Ленард Щруф и играещия с "уалд кард" Стан Вавринка от Швейцария.

Французинът Адриан Манарино победи Лоренцо Сонего от Италия с 1:6, 6:2, 6:3.

За втория кръг в Пекин се класира и играещият под неутрален флаг руснак Павел Котов, който надигра китаеца И Чжоу с 1:6, 6:3, 7:5.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се отказа от участие в турнира заради проблеми с физическата си кондиция, като мястото му в основната