Най-добрият български тенисист Григор Димитров се отказа от участие в тенис турнира на твърди кортове в Пекин, обявиха организаторите.

Той трябваше да играе в първия кръг срещу испанеца Роберто Баутиста Агут, но физическото му състояние не позволи на българина да участва в силния турнир, в който бе поставен под номер 5 в схемата. Мястото на Димитров в схемата на турнира бе заето от французина Артюр Ридеркнеш, който ще излезе утре на корта в столицата на Китай срещу испанския ветеран.

33-годишният Димитров пристигна в Пекин, след като в края на миналата седмица помогна на сборния тим на Европа да спечели Купа "Лейвър" в отборната надпревара срещу състава на света. В срещата в Берлин (20-22 септември) Димитров допринесе с двусетов успех с два тайбрека срещу Алехандро Табило, като още в края на мача в петък се видя, че има проблеми с кондицията.

Преди това най-добрият български тенисист игра демонстративен мач срещу Новак Джокович в София миналия вторник. Последният състезателен двубой на първата ни ракета (№10 в света) пък беше на 4 септември в четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ, когато се отказа заради травма в четвъртия сет срещу представителя на домакините Франсис Тиафоу.

Следващият турнир в календара на Димитров е "Мастърс" в Шанхай от 2 октомври.