Манчестър Юнайтед постигна победа с 2:0 над Хъдърсфилд в среща от 26-ия кръг на Висшата лига, която се игра на "Олд Трафорд".

Така "червените дяволи" се реваншираха на своите фенове за слабата игра и загубата срещу Тотнъм в миналия кръг.

Лукаку даде аванс на домакините в 55-ата минута, а попадението за крайния резултат бе дело на Санчес в 68-ата минута.

Това бе и дебютен гол за чилиеца за новия му отбор.

След успеха си "червените дяволи" събраха 56 точки в класирането и се възползваха от днешната издънка на Манчестър Сити. 

Разликата между двата тима обаче остава твърде голяма - цели 13 пункта.


Срещата започна колебливо за домакините, но въпреки това те съумяха да стигнат до интересно положение чрез Лингард, който отправи удар в 8-ата минута, който обаче бе слаб и стражът на противника се справи.

Постепенно домакините наложиха превес над противника си и започнаха все по-често да поглеждат към неговата врата, като в 27-ата минута стражът на Хъдърсфилд извади хубав удар на Санчес и спаси вратата си.

В 36-ата минута Лингард излезе сам срещу вратаря, но не успя да се възползва от ситуацията и при опита си да прехвърли стражът, той успя да хване топката.

До почивката нямаше повече добри положения, а малко след подновяването на играта Санчес бе много близо до първия си гол, но в последния момент противников играч направи решителен шпагат и му попречи да вкара.

Все пак Юнайтед успя да реализира в 55-ата минута, когато Мата намери добре Лукаку и белгиецът бе безкомпромисен и засече топката в мрежата, за да вкара своя 19-и гол от началото на сезона.

В 68-ата минута домакините вкараха и втори гол, а това бе дебютно попадение за Алексис. В ситуацията реферът отсъди дузпа за нарушение срещу чилиеца. Неговият удар от "бялата точка" обаче бе париран, но при добавката той вкара.

В крайна сметка до края домакините не успяха да увеличат аванса си, макар че продължиха да играят добре и резултатът остана непроменен. 

Манчестър Юнайтед - Хъдърсфилд 2:0
1:0 Лукаку 55
2:0 Алексис Санчес 68

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Рохо, Смолинг, Шоу, Мата (71 - Рашфорд), Матич, Лингард (65 - Погба), Мактомини, Санчес, Лукаку (77 - Марсиал)

Хъдърсфилд: Льосъл, Йоргенсен, Шнидлер (59 - Хефеле), Конголо, Смит, Хадергионай, Ван ла Пара, Билинг, Депор, Куанер,