Черно море и ЦСКА не си вкараха гол в най-интересния мач от програмата на 10-тия кръг на футболното ни първенство - 0:0. Двата отбора хвърлиха много сили в истинската битка на “Тича”, но попадения така и не паднаха.

Все пак гол на Аарон Исека в 70-та минута беше отменен заради засада, а секунди по-късно Густаво Бусато отрази страхотен удар на Мазир Сула. В заключителните минути на срещата двата отбора размениха по още няколко пропуска, но най-логичният резултат беше равенството.

Така ЦСКА спря серията си от две поредни победи, но пък в трети пореден мач не получи гол. За това помогна и дебютантът Лиъм Купър, който записа първите си минути в сърцето на “червената защита”.

Със спечелената точка Черно море остава на 3-та позиция в класирането с 19 т. С три повече от Ботев Пловдив, който обаче има два мача по-малко. ЦСКА е на 11-та позоция с 10 точки от 9 мача.

Двубоят започна равностойно, като “червените” имаха една идея по-голям процент владение на топката. Първото много добро положение беше в 25-та минута, когато след центриране от ъглов удар на първа греда Джонатан Линдсет отклони топката с гръб към вратата. Пламен Илиев само изгледа как тя мина на сантиметри от гредата.

Малко след това Локило стреля извън наказателното поле, но право в ръцете на стража на домакините.

В заключителните минути на първата част Черно море натисна, като първо Пламен Димов стреля над вратата след центриране от ъглов удар, а шут от границата на наказателното поле на Ренан без малко да изненада Густаво Бусато.

Имаше и още една драматична ситуация в наказателното поле на ЦСКА, при която Живко Атанасов се ориентира добре в едно разбъркване и върна топката към Едгар Пачеко. Португалецът беше натиснат от Лиъм Купър и падна върху топката, като я докосна с ръка. Реферът отсъди нарушение в атака.

На почивката Александър Томаш смени крилата си Джейсън Локило и Матиас Фаетон със Зюмюр Бютучи и Илиан Илиев. Именно последният нанесе първия точен удар за втората част, след като опита с “падащ лист” от дистанция да изненада Пламен Илиев. Стражът на Черно море обаче се намеси подобаващо.

Други две резерви на “червените” Тобиас Хайнц и Аарон Исека също бяха близо до това да поставят сериозен отпечатък в срещата. В 70-та минута Хайнц ивезе Исека сам срещу Пламен Илиев и белгиецът хладнокръвно реализира за 1:0. Голът обаче беше отменен заради засада. ВАР потвърди решението на страничния рефер, като сантиметри разделиха Исека от правилната позиция.

Буквално в ответната атака и Черно море като по чудо не отбеляза. Много активният през целия мач Дуду се пребори за една спорна топка до аутлинията и я насочи към Мазир Сула. Французинът пък я отклони много добре под гредата, но и Густаво Бусато направи фантастично спасяване.

Двата отбора си размениха по още един пропуск в рамките на секунди. Първо Исека беше изведен от Ето’о зад защитата на варненци, но не успя да нанесе достатъчно силен удар. На обратната врата резервата за “моряците” Клаудиу Кешеру имаше възможност да мушне топката покрай Бусато от малък ъгъл, но бразилецът отново отрази. Последва и силен удар на Бютучи, който беше отразен с мъка от Илиев.

В 83-та минута косоварят опита късмета си от свободен удар, но прати топката право в ръцете на стража на варненци.

Черно море - ЦСКА 0:0

Черно море: Илиев, Попов, Атанасов, Димов, Мартин, Панайотов, Ренан (65 - Паис), Дуду (86 - Милушев), Пачеко (65 - Дончев), Сула (86 - Тейшейра), Иса (65 - Кешеру)

ЦСКА: Бусато, Пинто, Купър, Делова, Вион, Ето’о, Марселино, Локило (46 - Илиев), Линдсет (66 - Хайнц), Фаетон (46 - Бютучи), Коялипу (66 - Исека)