След като надви България преди броени дни, националният отбор на Турция успя да вземе скалпа и на един от фаворитите за Евро 2012 Португалия.

Двата тима се изправиха късно снощи в контролна среща, а "Иберийците" доста изненадващо загубиха с 1:3, макар че бяха фаворити за победата.

Двубоят се игра в португалската столица Лисабон, а турците демонстрираха доста добра игра и отборът показва, че определено бележи прогрес в последно време.

Интересното в този мач бе, че Португалия владееше инициативата в големи моменти от мача и турците трябваше да се защитават предимно.

Момчетата на Абдула Авджъ обаче успяха да се възползват перфектно от нестабилната защита на "Иберийците", която се изложи тотално снощи.

В средата на втората част суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо пропусна дузпа, а освен това неговият съотборник в "Кралския клуб" Пепе си вкара автогол. Това също допринесе за загубата.

Булут иначе вкара два гола за турците, докато попадението за иберийците бе дело на резервата в Манчестър Юнайтед Луиш Нани.

Срещата започна по най-добрия начин за Турция и въпреки, че страната гост не впечатляваше толкова много с играта си през първите минути успя да открие резултата.

В 35-ата минута Юмут Булут успя да засече центриране на свой съотборник и необезпокояван прати топката в мрежата на Руи Патрисио.

В началото на втората част отново той бе точен, след като реализира и в 53-ата минута на двубоя.

Той се възползва от грешка в противниковата отбрана и открадна топката, след което с много силен удар я прати за втори път в португалската врата.

Нани обаче намали с хубав и нисък удар от наказателното поле в 58-ата минута, а малко по-късно Роналдо можеше да изравни, но пропусна дузпа.

Крайното 1:3 бе оформено от Пепе, който си вкара автогол в 89-ата минута на двубоя.

ПОРТУГАЛИЯ - ТУРЦИЯ 1:3 0:1 Ю. Булут (35) 0:2 Ю. Булут (53) 1:2 Нани (58) 1:3 Пепе (89) авт.

ПОРТУГАЛИЯ: Патрисио, Алвеш, Коентрао, Лопес, Пепе, Моутиньо, Велосо, Нани, Мейрелеш, Роналдо Алмейда (Коща, Кущодио, Едуардо, Оливейра, Пощига, Куарешма)

ТУРЦИЯ: Демирел, Ирдегюн, Али Калдъръм, Топрак, Туран, Емре, Хамит, Топал, Сарачер, Йълмаз, Булут (Торун, Инан, Шахин, Ерчън, Пектемек, Бейтар)