Националният селекционер на Португалия Пауло Бенто остана крайно разочарован след отпадането на неговата родина на 1/2-финалите на Евро 2012.

Късно снощи иберийците бяха елиминирани от световния и европейски шампион Испания след изпълнение на дузпи и в крайна сметка се простиха с мераците си за трофея.

"Ако трябваше да избера начина по който да загубим, определено не бих избрал този", заяви разочарованият Бенто след края на мача.

"Испанците обаче са страхотен отбор и ние можем да напуснем турнира с високо вдигнати глави след този мач", добави той.

"Всичко, което трябва да направим, е да продължим да се борим и да работим усилено, защото се представихме достойно и гордо"

"Това бе една изключителна кампания за нас. От пет мача, ние загубихме само първия срещу Германия. След това спечелихме три мача подред и стигнахме до равенство срещу световния и европейски шампион", отбеляза Бенто.

"Мисля, че играхме по-добре в редовното време, отколкото в продълженията. По време на тях испанците владееха повече топката, а ние бяхме уморени"

"В този турнир ударихме шест греди. Една от дузпите ни също нацели гредата. Испания имаше просто късмет. Нещо, което ние нямахме на този турнир", завърши специалистът.