Полузащитникът на испанския национален отбор по футбол Шави е на мнение, че Португалия не зависи само от суперзвездата си Кристияно Роналдо.

Двата иберийски състава се изправят един срещу друг тази вечер от 21.45 часа българско време в Донецк и ще трябва да определят първия финалист на Евро 2012.

"Португалия е страхотен отбор. Те имат не само Кристияно, който е един нападател, когото трябва постоянно да държиш под око. Но разбира се можем да споменем Нани и добри футболисти като Жоао Моутиньо и Раул Мейрелеш", каза Шави в официалния сайт на ФИФА.

"Те са много качествени футболисти и могат да променят посоката на атаката много бързо. Португалия е труден опонент. Този тим има много здрава защита и изобщо няма да ни бъде лесно срещу тях."

"Що се отнася до Испания, ние прогресираме след всеки следващ мач и вече показахме, че сме конкурентноспособни. Ние знаем как да се представяме в такива мачове."

"Случва се понякога и ние да не играем толкова добре, но важното е, че дори тогава ние си оставаме тежък противник. Всеки един футболист в нашия отбор помага на останалите и това се вижда на терена", завърши Шави.


Нашият играч на Евро 2012 Крум Миладинов зарадва своите буквално няколко фена, като потвърди участието си в полуфиналната среща между Португалия и Испания. Както всеки негов мач до момента, Крум се подготвя за бърза игра без излишни учтивости и към двата отбора. С bet365.com, на това европейско, играчът си ти.