Един от големите лидери на националния отбор на Испания Икер Касияс остана много доволен след класирането на финала на Евро 2012 от страна на "Ла Фурия Роха".

Късно снощи испанците постигнаха победа след дузпи над Португалия и по този начин ще получат възможност да защитават европейската си титла в мача срещу Италия или Германия.

Стражът на Реал Мадрид изигра решаваща роля при дузпите, след като спаси удара на Бруно Алвеш, а Жоао Моутино тресна гредата и също пропусна.

"Дузпите са лотария. Имах интуиция при тази дузпа и я спасих", заяви Касияс след мача, коментирайки спасената дузпа на Алвеш.

"Това бе един вид отмъщение за това, което се случваше с нас като отбор. Роналдо? Той винаги бие дузпи, но това е решение на Португалия да не изпълни"

"Дузпата на Рамос? Наистина се нуждаеш от голяма смелост, за да изпълниш дузпа тип Паненка. Рамос показа, че е истински мъж и притежава голяма смелост в тази ситуация".

"Бяхме уморени по време на мача. Сега имаме още един ден повече за почивка и в крайна сметка нека да видим какво ще се случи на финала", отбеляза вратарят.

"Сътворихме вече история. Продължаваме обаче да пишем такава. Надяваме се, че хората ще помнят това завинаги. Защото това, което постигаме, е нещо наистина уникално", завърши Касияс.

Полузащитникът Сеск Фабрегас също изрази радостта си от класирането на финала на Европейското първенство.

"Отборът ни работеше много усърдно", коментира халфът на Барса.

"Имах чувството, че ще има дузпи тази вечер. Така и стана", добави той.

"Аз съм много развълнуван, че отново успявам да достигна до финал на Европейско първенство след четири години"

"Това е нещо наистина невероятно", завърши един от основните футболисти на испанския национален отбор.

На финала на турнира Испания ще срещне победителя от другата 1/2-финална двойка между Германия и Италия.

Двубоят между немците и "Скуадра Адзура" ще се играе днес от 21:45 часа българско време.