Световният шампион Макс Верстапен с Ред Бул спечели втората си победа за сезона и 22-а в кариерата, след като триумфира в Гран При на „Емилиа Романя“ на пистата Имола. 

Нидерландецът водеше от старта до финала и бе абсолютно недостижим. Серхио Перес допълни триумфа на отбора с второто си място, а голямото разочарование бе за Ферари. 

Карлон Сайнц отпадна още в началото, а лидерът в шампионата Шарл Льоклер допусна грешка и се завъртя, като едва не отпадна, за да успее все пак да завърши 6-и и да вземе 8 точки. 

Ландо Норис донесе първи подиум за Макларън през сезона, а Джордж Ръсел завърши 4-и за Мерцедес. Състезанието бе ужасно за Люис Хамилтън, останал 14-и. 

Състезанието започна на мокра писта, но не валеше, така че пилотите бяха сложили гуми интермедия за средно мокър асфалт. 

На старта Льоклер  се забави. Макс зае първата позиция, но Перес и Норис също изпревариха лидера в класирането. Малко по-назад обаче Даниел Рикардо се удари с Карлос Сайнц и го завъртя. Австралиецът успя да продължи, въпреки че бе ударен отзад и от Ботас. но испанецът отпадна и това бе още едно разочарование за него в този уикенд, в който подписа новия си договор. Джордж Ръсел се измъкна 6-и, а Люис Хамилтън бе 12-и. 

При рестарта пилотите на Ред Бул нямаха проблеми, а Норис удържа първата атака на Льоклер. Алонсо отпадна рано, след като в началото се замеси в инцидент и болидът му бе ударен отстрани. В челото Макс бързо натрупа аванс от над 3 секунди пред Перес. 

В 8-ата обиколка Льоклер успя да изпревари Норис и излезе трети. Ръсел притисна Магнусен за петото място, но датчанинът се защитаваше твърдо. Пилотът на Мерцедес атакува и успя да излезе пред съперника си, но едва не изпусна следващия завой, така че Кевин пак се измъкна напред. Все пак обаче Ръсел завърши изпреварването, а в следващата обиколка и Ботас мина пред Магнусен. 

Пистата обаче изсъхваше, а  дъждът не идваше. Льоклер се доближи до 1,4 секунди от Перес, а Верстапен бе на още 6,5 пред пилота на Ферари. Пилотите започнаха да слажат сложиха гуми за сухо, като от лидерите Чеко направи това първи. В следващия тур това направиха Верстапен и Льоклер и всичко мина както трябва, а Шарл изледе пред Перес, но мексиканецът веднага атакува и зае втората позиция. 

След 1-2 обиколки обаче, гумите на Льоклер заработиха добре и той бързо се доближи до съперника. Окон бе наказан за неправилно освобождаване от механиците, а Шарл продължи да притиска Перес, но и не рискуваше излишно, така че в един момент пусна съперника на повече от секунда пред себе си. 

Към средата на дистанцията Льоклер пак се доближи до Перес, който допусна грешка и пресече през зоната за сигурност, но отново бе крайно внимателен и не атакува необмислено, като след това пак изостана. 

Хамилтън пък се мъчеше на 14-ото място зад Гасли, но в 35-ата обиколка бе разрешено да се използват и подвижните задни крила. В челото Макс трупаше преднина без проблеми и дръпна с над 11 секунди в 36-ата обиколка.

В 41-ия тур Макс пък затвори с един тур Люис Хамилтън, а след това и още няколко пилоти. Времето оставаше без промяна, а Перес бе с аванс от 2,5 секунди пред Льоклер. 

След обиколки,  в които не се случи  нищо особено, Шарл все пак мина през пита за смяна и сложи гуми софт, като от Ред Бул веднага отговориха с Перес и Верстапен в поредни обиколки. Пилотът на Ферари все пак се доближи на под секунда от мексиканеца и интригата за второто място се върна. 

В 54-ата обиколка обаче Льоклер допусна грешка. Завъртя се и се удари съвсем леко в предпазната стена. Монегаскът успя да се върне на пистата, но трябваше да мине през пита за смяна на предпо крино и нови гуми и се върна чак на 9-а позиция! Малко след това той излезе 8-и, а след това и 7-и, като мина пред Фетел. 

Малко преди края Льоклер мина и пред Цунода за 6-ото място, но това бе максиума. Верстапен и Перес донесоха двойна победа на Ред Бул, а Ландо Норис записа страхотен подиум за Макларън. В последните обиколки Джордж Ръсел бе притиснат от Валтери Ботас, но все пак остана 4-и. След Льоклер точки взеха още Цунода, Себатиан Фетел, Кевин Магнусен и Ланс Строл. Люис Хамилтън финишира на трагичното 14-о място. 

В класирането Льоклер остана начело с 86 точки и сериозен аванс пред вече втория  Вертапен, който има 59. Серхио Перес вече е с 54, а Джордж Ръсел има 49.